08/03/2021

Ο Ουρανός θα είναι ορατός δίπλα στον Άρη σήμερα 21 Ιανουαρίου

Δεν μπορείς να το χάσεις, θα είναι υπέροχο 😍

Πιάσε ένα ζευγάρι κιάλια ή ένα μικρό τηλεσκόπιο και δες αυτό το φανταστικό ουράνιο γεγονός στο οποίο ο Ουρανός θα είναι ορατός.

Ο Ουρανός θα είναι ορατός δίπλα στον Άρη στις 21 Ιανουαρίου.

Τον περασμένο μήνα, είδαμε μια ειδική απόλαυση στον νυχτερινό ουρανό: τη μεγάλη σύνοδο του Δία και του Κρόνου το 2020 .

Απόψε 21 Ιανουαρίου, ξεκίνησε μετά το ηλιοβασίλεμα για μια άλλη συνάντηση στον νυχτερινό ουρανό.

Σύμφωνα με τη NASA, ο Ουρανός θα είναι ορατός δίπλα στον Άρη στις 21 Ιανουαρίου.

Ο Axel Diaz, πρεσβευτής του Ηλιακού Συστήματος για τη NASA, εξηγεί: Οι άνθρωποι λένε ότι ο πλανήτης Ουρανός δεν μπορεί να βρεθεί, επειδή είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί, είναι πολύ αδύναμος και μικρός. Ο καλύτερος τρόπος για να το βρείτε είναι να κοιτάξετε τη Σελήνη. Κοιτάξτε τη Σελήνη και κοιτάξτε τον Άρη .

Ο Άρης θα ξεχωρίσει ανάμεσα στα αστέρια του νυχτερινού ουρανού με μια κοκκινωπή-πορτοκαλί απόχρωση κοντά στη Σελήνη.

Ο μακρινός πλανήτης Ουρανός είναι πολύ αχνός για τους περισσότερους από εμάς να το δούμε με γυμνό μάτι, οπότε θα χρειαστεί ένα ζευγάρι κιάλια ή ένα τηλεσκόπιο.

Ο Ουρανός θα βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα στη Σελήνη και τον Άρη.

Και υπάρχουν περισσότερα!

Ο Ντίαζ λέει: Κοιτάξτε δυτικά το Σάββατο μετά το ηλιοβασίλεμα και μπορείτε να δείτε τον πλανήτη Ερμή! Το ίδιο, είναι πολύ μικρό, πολύ μικρό, αλλά αυτή είναι η καλύτερη μέρα του μήνα για να το δείτε .

Οι ουρανοί πρέπει να είναι αρκετά καθαροί το Σάββατο το βράδυ για να έχουν καλή θέα στον πλανήτη που βρίσκεται πιο κοντά στον ήλιο.

Όταν η Γη ολοκληρώσει ένα ταξίδι γύρω από τον ήλιο, ο Ερμής ολοκληρώνει το 4ο , γι ‘αυτό μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στον μικροσκοπικό πλανήτη κάθε 3 μήνες περίπου.

Ο υδράργυρος εμφανίζεται ακριβώς πάνω από τον ορίζοντα, επομένως είναι καλύτερο να δείτε τον πλανήτη αμέσως μετά το ηλιοβασίλεμα. Θα χρειαστείτε επίσης ένα μικρό τηλεσκόπιο ή κιάλια για να δείτε τον Ερμή.

Για να τελειώσουμε τον μήνα έχουμε ένα ακόμη θεϊκό γεγονός!

Έχουμε πανσέληνο στις 28 Ιανουαρίου.

Η πρώτη πανσέληνος της χρονιάς είναι γνωστή ως Luna del Lobo . Του δόθηκε αυτό το όνομα από φυλές της Βόρειας Αμερικής που κυνηγήθηκαν από δέσμες λύκων που ουρλιάζουν πεινασμένοι κατά τους χειμερινούς μήνες.

 

Με πληροφορίες από το KGW.com και το The Sky Live.

extremomundial