14/04/2021

Ο Μίλτος Τεντόγλου κέρδισε Χρυσό για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου

Χρυσό για την Ελλάδα κέρδισε ο Μίλτος Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος την Παρασκευή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Ο Έλληνας πρωταθλητής πέτυχε το καλύτερο άλμα του κόσμου της χρονιάς όταν προσγειώθηκε στα 8.35 μέτρα με την πρώτη του προσπάθεια.

 

Ένα μεγάλο άλμα στα 8.35μ, που είναι η κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο, ήταν αρκετό για να δώσει το χρυσό μετάλλιο στον Μίλτο Τεντόγλου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής κρεμάει στον λαιμό του το χρυσό μετάλλιο για δεύτερη συνεχή φορά σε ευρωπαϊκό κλειστό στίβου.

Το πρώτο άλμα του Μίλτου Τεντόγλου ήταν στα 8.35μ και έφτανε για να του δώσει τη νίκη, καθώς λόγω ενοχλήσεων που αισθάνεται το τελευταίο διάστημα στο γόνατο, άφησε την 2η προσπάθειά του και επρόκειτο να κινηθεί ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα. Δεύτερος ήρθε ο Σουηδός Τομπίας Μόντλερ με άλμα στα 8.31μ. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου θα ανέβει Φινλανδός Πούλι με 8.24. Έτσι η Ελλάδα ήδη μετράει ένα χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Τορούν.

Η απονομή θα γίνει το πρωί του Σαββάτου.

voria