30/10/2020

Ο γιος του Πρωθυπουργού της Αρμενίας έφυγε στον πόλεμο – Συγκλονίζουν τα λόγια της μητέρας του – ‘Μεγαλύτερη τιμή…'(βίντεο)

Συγκλονίζει η ευχή της μητέρας του: «Αγόρι μου, σε λατρεύω, αλλά πρέπει να ξέρεις πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή σ’ αυτό τον κόσμο από το να πεθαίνεις για την πατρίδα σου»

Με ένα συγκινητικό μήνυμα η γυναίκα του Πρωθυπουργού της Αρμενίας, Anna Hakobyan, δήλωσε πως προέτρεψε τον γιο της να πάει στο μέτωπο του πολέμου, αφού «δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή σ’ αυτό τον κόσμο από το να πεθαίνεις για την πατρίδα σου».

Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε κατόπιν συνάντησης που είχε με γυναίκες βουλεύτριες από τον περιοχή του Αρτσάχ με τα αρμενικά ΜΜΕ να δίνουν τα εύσημα στην πρώτη κυρία. Παράλληλα, η εν λόγω ανάρτηση με τις δηλώσεις έχει γίνει viral στην Αρμενία, με κοινοποιήσεις να γίνονται και από μέλη της Αρμενικής κοινότητας στην Ελλάδα.

«Είναι η προσωπική μου άποψη, αλλά πρέπει να ξέρουμε πως αυτή τη στιγμή, η δύναμη μας είμαστε εμείς, η ελπίδα μας είμαστε εμείς. Είναι μια ιστορική στιγμή για τον λαό μας και όσο δύσκολη και να είναι, εμείς είμαστε εκείνοι που πρέπει να κάνουμε κάτι, αν δεν το κάνουμε εμείς δεν θα το κάνει κανεις για μας. (…) Γι’αυτο μην φοβάστε καθόλου, ο,τι και να γίνει μην φοβηθείτε, πρέπει να είμαστε δυνατοί, όσο δύσκολο και να είναι!
Αυτο που θα πω είναι κάτι προσωπικό, αλλά παράλληλα δεν είναι..Στο δρόμο προς το Αρτσάχ, ο σύζυγός μου είπε πως πρέπει να πάει ο γιος μας στον πόλεμο (…) Του ειπα «ναι, βαλε τη στολή σου και πήγαινε».Έβαλε τη στρατιωτική στολή του και του ειπα: «Αγόρι μου, σε λατρεύω, αλλά πρέπει να ξέρεις πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή σ’αυτο τον κόσμο από το να πεθαίνεις για την πατρίδα σου». Δεν ήξερα που θα τον στείλουν, δεν ήξέρα αν θα μπόρεσω να επικοινωνήσω μαζί του γι’ αυτό και του ειπα αυτά τα λόγια όταν ημασταν μέσα στο αμάξι. (…) Αυτά τα λόγια τα ειπα όχι μόνο για τώρα, αλλά για όλη του τη ζωή. Τα ειπα μια μέρα πριν, αλλά οποιαδήποτε στιγμή δεν θα αλλάξει αυτή η άποψή μου, ούτε τώρα, ούτε σε ένα χρόνο, ούτε σε δέκα χρόνια. Και ξέρω πως δεν είμαι η μοναδική μητέρα, όχι απλά δεν είμαι η μοναδική, είμαι μια από τις εκατοντάδες χιλιάδες μητέρες που το έχουν πει, ως γυναίκες και ως μητέρες! Και αυτή είναι η νίκη μας!»

 

tothemaonline