05/03/2021

Ο Βρετανός φωτογράφος καταγράφει μαγευτικές φωτογραφίες σπάνιου λευκού λιονταριού στη Νότια Αφρική

Ο Βρετανός φωτογράφος Simon Needham κατέγραψε αυτές τις εκπληκτικές φωτογραφίες ενός λευκού λιονταριού.

Οι φανταστικές φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο Glen Garriff Conservation Shrine , ένα φυσικό καταφύγιο στη Νότια Αφρική. Τόσο γοητευμένος από το λιοντάρι, ο Needham ένιωσε ότι έπρεπε να κάνει πολλά ταξίδια για να τεκμηριώσει πλήρως τη μοναδική παρουσία του λιονταριού. Το λιοντάρι, γνωστό ως Moya , είναι λευκό ως αποτέλεσμα μιας σπάνιας γενετικής κατάστασης. Προς το παρόν, μόνο 3 λευκά λιοντάρια πιστεύεται ότι ζουν στην άγρια ​​φύση οπουδήποτε στον κόσμο.

Τα φυσικά λιοντάρια που απαντώνται στη φύση είναι μια γενετική σπανιότητα του Panthera Leo και ιστορικά εμφανίστηκαν σε ένα μόνο μέρος στη γη, στις περιοχές Timbavati και Kruger του Kruger στη Νότια Αφρική . Δυστυχώς, λόγω της ασυνήθιστης εμφάνισής τους,στοχεύονταν πιο συχνά από άλλα λιοντάρια από λαθροκυνηγούς και κυνηγούς τροπαίων. Μερικοί επιστήμονες έχουν επίσης προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να δούμε όλο και λιγότερα λευκά λιοντάρια στο μέλλον.

Ο Needham ελπίζει τώρα ότι οι εικόνες του 6χρονου Moya θα τονίσουν γιατί πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να προστατεύσουμε το φυσικό τους περιβάλλον.

Ο φωτογράφος είπε στους δημοσιογράφους :

“Λατρεύω τα ζώα, αλλά το εκπληκτικό τρίχωμα του Μουά με “τύφλωσε” την πρώτη φορά που το είδα.”

Ο Needham, που ζει τώρα στο Λος Άντζελες, είπε σε μια ανάρτηση στο Instagram του Moya:

“Αρχικά, αυτές οι εικόνες που έβγαλα από το όμορφο Moya στο @ggconservation έγιναν viral στα κοινωνικά μέσα, αλλά τώρα έχουν ληφθεί από τα mainstream media και δημοσιεύονται σε όλο τον κόσμο. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέρος του να φέρνω άξια προσοχή σε μια πολύ αξιόλογη υπόθεση στο GG Conservation Glen Garriff όπου έχουν 77 λιοντάρια στη φροντίδα τους. “

thinkinghumanity, whydontyousharethis