13/04/2021

Ο αστεροειδής με το προσωνύμιο «Θεός του Χάους» απειλεί τη Γη – Προετοιμάζεται η ΝΑSA

Ένας αστεροειδής ενδέχεται να συγκρουστεί με τη Γη το 2068 υποστηρίζουν οι επιστήμονες

Ο τεράστιος αστεροειδής, με το προσωνύμιο «Θεός του Χάους», υπολογίζεται ότι ενδέχεται να πέσει πάνω στη Γη σε 48 χρόνια.

Ο αστεροειδής, που ονομάζεται επίσημα Άποφις, εκτιμάται ότι έχει διάμετρο 340 μέτρα, είναι δηλαδή μεγαλύτερος από τον Πύργο του Άιφελ.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Χαβάης παρατήρησαν ότι ο αστεροειδής επιταχύνεται λόγω της «μη ομοιόμορφης θερμικής ακτινοβολίας».

Στις 13 Απριλίου 2029 εκτιμάται ότι ο Άποφις θα είναι τόσο κοντά στη Γη που θα είναι ορατός με γυμνό μάτι στο διάστημα.«Γνωρίζουμε εδώ και αρκετό καιρό ότι δεν είναι δυνατή η σύγκρουση με τη Γη κατά την προσέγγιση του 2029» δηλώνει ο Ντέιβ Θόλεν, επικεφαλής της μελέτης.

Κατά τη διάρκεια του περάσματος του Άποφις το 2029, η NASA θα παρακολουθεί στενά τον αστεροειδή. «Η κοντινή προσέγγιση του Άποφις το 2029 θα είναι μια απίστευτη ευκαιρία για την επιστήμη» λέει η Μαρίνα Μπρόζοβιτς της NASA.

Εάν ο Άποφις βρεθεί σε πορεία σύγκρουσης με τη Γη το 2068, η NASA έχει αρκετές τακτικές για να το αποτρέψει εξηγεί ο Οργανισμός.

Πηγή: diaforetiko, dailystar

1 thought on “Ο αστεροειδής με το προσωνύμιο «Θεός του Χάους» απειλεί τη Γη – Προετοιμάζεται η ΝΑSA

  1. Η ασπίδα λέιζερ πλάσματος ΜΠΟΡΕΙ να εξαερώσει τους επικίνδυνους αστεροειδείς πριν ανατιναχθούν και προκαλέσουν αφανισμό:
    ΑΠΟΤΡΟΠΗ του αναμενόμενου παγκόσμιου μπλακάουτ και ανατίναξης των πυρηνικών εργοστασίων!
    Ήδη έχουμε γλιτώσει 6 φορές: 1972, 1989, 2003, 2012, 2017, 2020.
    https://GlobalBlackoutPrevention1.wordpress.com

Comments are closed.