14/04/2021

Ορφανό νεογέννητο καγκουρό βρίσκει φροντίδα σε ανθρώπινα χέρια και κάνει τα πρώτα του βήματα

Ορφανό νεογέννητο καγκουρό βρίσκει φροντίδα σε ανθρώπινα χέρια και κάνει τα πρώτα του βήματα * Βίντεο *
Αυτό το νεογέννητο καγκουρό εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του και βρήκε έναν θετό ανθρώπινο γονιό στο Πάρκο Ερπετών της Αυστραλίας. Με ειδική φροντίδα η Τίλι σύντομα δυνάμωσε και τώρα ευχαριστεί τον θετό της μπαμπά με τα πρώτα της βήματα.
Το μωρό ήταν μόλις πέντε μηνών και ζύγιζε 460 γραμμάρια, έτσι χρειαζόταν ειδική φροντίδα.
Ο υπεύθυνος των μαρσιποφόρων του πάρκου Ερπετών της Αυστραλίας, Ντιν Ρέιντ, έγινε η “θετή του μητέρα”.
Η φροντίδα της Τίλι, όπως ονομάστηκε το καγκουρό, περιλάμβανε τάισμα κάθε 5 ώρες με μπουκάλια γάλακτος ειδικής φόρμουλας και ένα επιπλέον γεύμα στις 2 τα ξημερώματα.
Ταυτόχρονα, ο φροντιστής της έπρεπε να διασφαλίζει ότι διατηρείται ζεστή στον πλεκτό σάκο της, κατά τα κρύα χειμωνιάτικα βράδια.
Ο Ντιν του έφτιαξε μάλιστα έναν ειδικό ζεστό σάκο καθώς τα καγκουρό αφήνουν το μάρσιπο της μητέρας τους μόνο μετά τους 6 με 8 μήνες.
Το καγκουρό γρήγορα δυνάμωσε και έκανε ακόμη και τα πρώτα της βήματα.
Η Τίλι είναι μέρος του ζωτικού προγράμματος αναπαραγωγής του Αυστραλιανού Πάρκου Ερπετών για τη διάσωση των απειλούμενων ειδών.
Τα γουάλαμπι των βράχων με τα κίτρινα πόδια συναντώνταν κάποτε σε όλη τη Νέα Νότια Ουαλία, το Κουίνσλαντ και τη Νότια Αυστραλία.
Ωστόσο, έχουν πλέον εξαφανιστεί από τη Νέα Νότια Ουαλία και το Κουίνσλαντ με τον αριθμό τους στο φυσικό περιβάλλον να εκτιμάται ότι είναι μόλις 5.000.
Για περισσότερα δείτε εδώ:
https://www.instagram.com/australianreptilepark/
https://www.facebook.com/AustralianReptilePark/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *