08/03/2021

Οι χελώνες των Γκαλαπάγκος ξαναγεννιούνται μετά από 100 χρόνια

Νέα που φωτίζουν την ημέρα: μετά από 100 χρόνια, χελώνες αναγεννήθηκαν στα νησιά Γκαλαπάγκος . Ήταν όλα χάρη σε ένα μακρύ έργο που πραγματοποίησαν οι ντόπιοι ερευνητές.

Ο επικεφαλής των οικοσυστημάτων Danny Rueda , στο διάσημο Εθνικό Πάρκο Γκαλαπάγκος του Εκουαδόρ, “έριξε” την είδηση ​​ότι μετά από 100 χρόνια χωρίς να καταφέρνουν να εκκολαφθούν φυσικά, οι όμορφες χελώνες βγήκαν ασφαλείς και υγιείς από τα αντίστοιχα αυγά τους.

Σύμφωνα με τον επαγγελματία, ” Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για το μέλλον του είδους σε αυτό το πανέμορφο νησί “.

Στο γνωστό νησί Pinzón, μερικές από αυτές τις μικρές και όμορφες χελώνες που χαρακτηρίζουν τους Γκαλαπάγκους μπορούσαν ήδη να παρατηρηθούν .

Σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην περιοχή, το 1965 πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα αναπαραγωγής 20 χελωνών , προκειμένου να αποφευχθεί η εξαφάνισή τους εξαιτίας της σκληρότητας ξένων αρουραίων.

“Οι γιγάντιες χελώνες δεν γεννήθηκαν φυσικά επειδή οι αρουραίοι που κατοικούσαν στην περιοχή καταβρόχθιζαν τα αυγά τους”, δήλωσε ο Danny Rueda .

Από εδώ και πέρα, το είδος αυτό θα εξελιχθεί σιγά-σιγά και η φύση του νησιού είναι εκείνη που θα αναλάβει την ευθύνη να τα κάνει να μεγαλώνουν με τον πιο υγιεινό τρόπο.

Σύμφωνα με τον απολογισμό των ερευνητών, η εξόντωση των αρουραίων που κατοικούσαν στην περιοχή ήταν απαραίτητη, καθώς απέτρεψαν τη γέννηση αυτού του υπέροχου είδους γιγαντιαίας χελώνας .

Πηγή:ilusionviajera.

Επιμέλεια:filoitexnisfilosofias