18/04/2021

Οι πόλεις των ΗΠΑ θα φωτίσουν ορόσημα σε ελληνικά χρώματα στις 25 Μαρτίου

Credit: Taso Zografos

Στις 25 Μαρτίου 2021, ορόσημα κτίρια και γέφυρες γύρω από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα ανάβουν με το γαλάζιο και το λευκό της ελληνικής σημαίας για τον εορτασμό της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

 

Οι εμβληματικοί πυλώνες στο LAX, το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης του Λος Άντζελες, θα φωτιστούν με τα χρώματα της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της ημέρας και η ελληνική σημαία θα υψωθεί επίσης στο State Capitol Building στο Σακραμέντο.

Άλλα κτίρια και περιοχές που θα φωτιστούν επίσης για να δείξουν σεβασμό στην ελληνική δωδεκαετία είναι η υπόγεια διάβαση Richards / I-5, το Capitol Mall, το K Street Tunnel, το City College Pedestrian Bridge, το Memorial Auditorium και το McKinley Underpass.

Η πρωτοβουλία για τους φωτισμούς ανήκει στις Ενωμένες Ελληνοαμερικανικές Εταιρείες (UHAS) που εκπροσωπούν Έλληνες Αμερικανούς στην Καλιφόρνια και τις προσπάθειες του Τάσο Ζωγράφου, του Προέδρου των Ηνωμένων Ελληνοαμερικανικών Εταιρειών της Βόρειας Καλιφόρνιας (UHAS).

«Η ελληνική κοινότητά μας στην Καλιφόρνια συνεργάζεται από κοινού για να αποτίσει φόρο τιμής σε όσους υπερασπίστηκαν την τυραννία, θυσίασαν τη ζωή τους στον αγώνα κατά της καταπίεσης και απελευθερώθηκαν γενναία την Ελλάδα από την κατοχή», δήλωσε ο Πρόεδρος της UHAS Τάσο Ζωγράφος.

«Οι Έλληνες και οι Φιλελλήνες σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να στέκονται ενωμένοι στην υπεράσπιση της ελευθερίας και της ελευθερίας για όλους».

Ελληνική σημαία για μια εβδομάδα στο Δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο

Η ελληνική σημαία θα υψωθεί για μια ολόκληρη εβδομάδα στο Δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο και στο Δημαρχείο του Φρέσνο.

Το “Pacific Wheel” του Santa Monica Pier θα έχει επίσης μια ειδική, βραδινή παράσταση φωτός στις 25/3

Το γραφείο του υπολοχαγού κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, Ελένη Κουναλάκη, διαβεβαίωσε επίσης τους διοργανωτές ότι η ελληνική σημαία θα υψωθεί επίσης στο κρατικό Καπιτώλιο.

Σύμφωνα με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας Στράτο Ευθυμίου στη Βοστώνη, πέντε εμβληματικές γέφυρες σε όλη την πολιτεία της Μασαχουσέτης, συμπεριλαμβανομένης της καλωδιακής γέφυρας Zakim Bridge, θα φωτιστούν με τα χρώματα της Ελλάδας

Η εμβληματική γέφυρα Longfellow της Βοστώνης και άλλα ορόσημα σε όλη την πολιτεία της Μασαχουσέτης θα φωτιστούν με μπλε χρώμα για να γιορτάσουν τα διακοσαετία το 2021. Credit: Tony Webster / Creative Commons Attribution 2.0

Οι εικονικές γέφυρες της Νέας Αγγλίας θα φωτίσουν μπλε και άσπρο στις 25 Μαρτίου

Για να γιορτάσουμε τα δισεκατονταετή και για τον εορτασμό των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων μεταναστών στη Νέα Αγγλία, δύο εμβληματικές γέφυρες της Βοστώνης και τρεις άλλες σε πόλεις με ιστορικές ελληνοαμερικανικές κοινότητες εγκατεστημένες στα τέλη του 19ου αιώνα θα φωτιστούν επίσης με μπλε και άσπρο .

Η Βοστώνη θα φωτίσει τη γέφυρα Zakim Bridge, τη μεγαλύτερη γέφυρα της πόλης, που βρίσκεται δίπλα στο TD Garden, το ιστορικό στάδιο Boston Celtics. Η άλλη πόλη που θα πάρει τα χρώματα της ελληνικής σημαίας θα είναι η αγαπημένη γέφυρα Longfellow, που σχεδιάστηκε από τον μεγάλο αρχιτέκτονα της Βοστώνης Edmund Wheelwright.

Αυτός ήταν ο άνθρωπος που άφησε το αποτύπωμά του στην αρχιτεκτονική ολόκληρης της πόλης, ο οποίος σχεδίασε επίσης το κτίριο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Βοστώνη, το οποίο βρίσκεται υπερήφανα στην οδό 86 Beacon, στις αρχές του 20ου αιώνα.

Η γέφυρα του ποταμού Piscataqua, που συνδέει τις πολιτείες του New Hampshire και του Maine. Πίστωση: JayDuck  / Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

Ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Τσάρλι Μπέικερ και ο υπολοχαγός κυβερνήτης Κάρυ Πόλιτο, σε μια προσπάθεια να τιμήσουν την Ελλάδα και την ελληνοαμερικανική κοινότητα, θα φωτίσουν επίσης γέφυρες στο Λόουελ, το Γουόρτσεστερ και τον Φθλ Ρίβερ, ενώ άλλοι φωτισμοί δημόσιων κτιρίων και δημαρχείων θα πραγματοποιηθούν σε όλη την πολιτεία .

Το Μάντσεστερ, το Νιού Χάμσαϊρ θα φωτίσει επίσης το δημαρχείο και βρίσκονται σε εξέλιξη σχέδια για το φωτισμό της γιγαντιαίας γέφυρας του ποταμού Pisacataqua που συνδέει τις πολιτείες του Νιού Χάμσαϊρ και του Μάιν.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα, λέει ο Ευθυμίου, στον Σερίφη του Worcester Lew Evangelidis και τον Υπολοχαγό Διοικητή Karyn Polito στην προσπάθειά του να αναγνωρίσει και να γιορτάσει την ελληνική διακοσαετία και τις συνεισφορές των Ελληνοαμερικανών στο κράτος της Μασαχουσέτης.

greekreporter