18/01/2021

Προφανώς,οι παπαγάλοι του Dracula μπορεί να είναι τα πιο γοτθικά πουλιά στη Γη.(Βίντεο)

Photo Credit Mike Peel

Ένα απειλούμενο είδος παπαγάλου που ζει μόνο στα βουνά και τα τροπικά δάση της Νέας Γουινέας, έχει ένα απίστευτο χρώμα στα φτερά του, σταχτόμαυρο και κόκκινο, ενώ η εμφάνιση του παραπέμπει σε όρνεο.

Για το λόγο αυτόν το παρατσούκλι του είναι «Παπαγάλος Δράκουλας». Το όνομα του είναι Pesquet’s Parrot (Psittrichas fulgidus).

Ο παπαγάλος αυτός είναι αρκετά μεγάλος, με το συνολικό μήκος του να φτάνει το μισό μέτρο, και έχει βάρος 680-800 γραμμάρια.

Τα θηλυκά και τα αρσενικά μοιάζουν αρκετά. Η μόνη διαφορά μεταξύ τους είναι ότι τα αρσενικά έχουν κόκκινα μπαλώματα πίσω από τα αυτιά και κάτω από τα μάτια τους.

Σε αντίθεση με τους άλλους παπαγάλους, αυτοί δεν συνηθίζουν να πετούν από το ένα κλαδί του δέντρου στο άλλο, αλλά κάνουν μεγάλα άλματα.

Δυστυχώς, αυτά τα εντυπωσιακά πουλιά έχουν γίνει στόχος λαθροκυνηγών, οι οποίοι, μαζί με την απώλεια των οικοτόπων τους, έχουν ρίξει τον πληθυσμό των Dracula σε επικίνδυνα χαμηλό ποσοστό.

Αυτά τα πουλιά θηρεύονται για τα φτερά τους, τα οποία είναι πολύτιμα και χρησιμοποιούνται για τελετουργικά ρούχα από τους ιθαγενείς, καθώς και για το εμπόριο κρέατος.

Βίντεο Fritids Tur

Πηγή: Bored Panda