27/02/2021

Οι οκτώ ημέρες ζωής του Κέιν: Ζευγάρι υιοθέτησε πρόωρο μωράκι και έμεινε μαζί του μέχρι το τέλος

Ο μικρούλης Κέιν όταν γεννήθηκε ζύγιζε μόλις 800 γραμμάρια. Ήρθε στη ζωή 16 εβδομάδες νωρίτερα και έζησε μόνο οκτώ ημέρες, όμως έστω και αυτό το μικρό χρονικό διάστημα περιβαλλόταν από αγάπη και φροντίδα. Η Τζούλι και η μεγάλη της οικογένειά υιοθέτησαν τον Κέιν και έμειναν δίπλα του μέχρι το τέλος.

Η Τζούλι και ο Ντέιβιντ έχουν έντεκα παιδιά, τρία δικά τους και οκτώ υιοθετημένα. Ένα από αυτά, ο Κέιν έμεινε σε αυτόν τον κόσμο για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Το αγοράκι γεννήθηκε πρόωρα, 16 εβδομάδες νωρίτερα από το αναμενόμενο και ζύγιζε μόλις 800 γραμμάρια.

Παρόλο που η θετή του οικογένεια έκανε τα πάντα για να το κρατήσει στη ζωή, ο μικρούλης Κέιν πέθανε οκτώ μέρες μετά τη γέννησή του.

Ωστόσο θα παραμείνει ζωντανός στη μνήμη αυτής της οικογένειας για πάντα.

«Έμεινα δίπλα του μέχρι το τέλος», ανέφερε η Τζούλι, επισημαίνοντας ότι ο Κέιν υπενθυμίζει σε όλους πόσο σημαντική είναι πραγματικά η οικογένεια και ότι η παραμονή μας σε αυτόν τον κόσμο δεν είναι ποτέ δεδομένη.

Το ταξίδι της οικογένειας μέσα από την υιοθεσία, ήταν μία απίστευτη περιπέτεια όπως τη χαρακτηρίζει η Τζούλι.

Το ζευγάρι έχει τρία βιολογικά παιδιά και οκτώ υιοθετημένα.

Πριν από 20 χρόνια, το ζευγάρι απέκτησε το τρίτο τους παιδί, ένα αγοράκι το οποίο λόγω επιπλοκών στην εγκυμοσύνη γεννήθηκε νωρίτερα.

Καθώς μεγάλωνε, διαγνώστηκε με το σύνδρομο Άσπεργκερ.

Τότε ήταν η πρώτη φορά που η οικογένεια βρισκόταν μπροστά στο θέμα ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες και δεν είχαν ιδέα τι σήμαινε αυτό.

Τα κατάφεραν σταδιακά, μαθαίνοντας και οι ίδιοι μέσα από το παιδί τους και με τον καιρό συνειδητοποίησαν ότι ο γιος τους έχει τις ιδιαιτερότητές του και κατάλαβαν ότι απλά βλέπει τον κόσμο με διαφορετικό τρόπο.

Και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Τζούλι: «Αληθινά, τί είναι φυσιολογικό;».

Τότε η ζωή της πήρε μία στροφή. Η Τζούλι είχε ένα ατύχημα που της άφησε μόνιμη αναπηρία και έπρεπε να βρει τον τρόπο να πολεμήσει για τον εαυτό της.

Έτσι άνοιξε ένας δρόμος για τον οποίο δεν ήξερε τίποτα μέχρι τότε: τη ζωή με ειδικές ανάγκες.

Αποφάσισαν να γίνουν ανάδοχοι γονείς και ανέλαβαν τη φροντίδα αρκετών μωρών και παιδιών, αντιμετωπίζοντας πολλές δυσκολίες και γραφειοκρατία κατά τη διάρκεια.

Έπειτα θέλησαν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους μέσω της υιοθεσίας και παρόλα τα εμπόδια και τις δυσκολίες τώρα αποτελούν μία μεγάλη και ευτυχισμένη οικογένεια.

Και ο μικρούλης Κέιν που άγγιξε τη ζωή τους έστω και για λίγο, θα μείνει για πάντα στη μνήμη τους και στην καρδιά τους.

sputniknews