16/04/2021

33 ηρωίδες που σώζουν απειλούμενα είδη από την Αφρική.

33 γυναίκες άξιες να αναγνωριστούν από όλο τον κόσμο 🌎

 

Στην Αφρική, μια ενδιαφέρουσα ιστορία ξεδιπλώνεται: 33 γυναίκες είναι έτοιμες και προετοιμασμένες να σώσουν απειλούμενα είδη από λαθροκυνηγούς. Είναι γνωστές ως Las Mambas Negras ( Black Mambas ), σε υπαινιγμό για το φίδι που κατατάσσεται δεύτερο ως το πιο δηλητηριώδες στον κόσμο και που κατοικεί σε διάφορες περιοχές της  Αφρικής.

Τι φροντίζουν; Κυρίως ρινόκερους. Υπάρχει ένας πόλεμος με πρωταγωνιστές λαθροκυνηγούς που σκοτώνουν το είδος πωλώντας τα κέρατά του στη μαύρη αγορά. Μόνο το 2017, κυνηγήθηκαν 1.028 ρινόκεροι σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία από το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Νότιας Αφρικής, μια χώρα όπου ζει το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού ρινόκερων.

Το κύριο μέλημα αυτών των γυναικών είναι η προστασία της φύσης, η διασφάλιση ότι οι μελλοντικές γενιές μπορούν να συναντήσουν ρινόκερους και άλλα είδη ζώων στην άγρια ​​φύση.

Δεν χρησιμοποιούν όπλα στις μάχες τους. Αντίθετα, διεξάγουν επιχειρήσεις από την ξηρά , μέσω περιπολιών, για την απομάκρυνση παγίδων, τη συλλογή πληροφοριών και την παρακολούθηση των στρατοπέδων λαθροθηρίας.

Η   επιτυχία αυτών των γυναικών είναι  τέτοια που αναπτύχθηκε το πρόγραμμα Black Mambas Bush Babies , όπου συνεργάζονται με κορίτσια και αγόρια ηλικίας 12 έως 15 ετών, από σχολεία της περιοχής, προσφέροντας μαθήματα ευαισθητοποίησης για την φροντίδα του είδους.

Με αυτές τις ενέργειες, έχουν ήδη αναγνωριστεί ως ηρωίδες στις κοινότητές τους και έχουν γίνει οι βασίλισσες της ζούγκλας .

 

 

extremomundial