27/02/2021

Οι γιατροί έκοψαν το πόδι αυτού του εννιάχρονου αγοριού και μετά από 4 μέρες δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους με αυτά που τους έλεγε.

Η σημερινή ιστορία έχει να κάνει με τον εννιάχρονο Dima Pavlenko από την Ουκρανία και την οικογένειά του! Ο Dima κάποτε τα είχε όλα. Ένα υπέροχο σπιτικό, γονείς που τον λάτρευαν και μία γλυκύτατη μικρή αδελφούλα στην οποία ο Dima είχε τεράστια αδυναμία.

Μέχρι που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία και ήρθε μια τραγική ημέρα στην οικογένεια του Dima. Έχοντας μετακομίσει στο σπίτι της γιαγιάς του οικογενειακώς το οποίο απείχε από το κέντρο στης εμπόλεμης ζώνης, τα παιδιά μια μέρα αποφάσισαν να παίξουν στο πίσω μέρος της αυλής του σπιτιού.

Εκεί που όλα ήταν καλά και τα χαμόγελά τους έλαμπαν, ξαφνικά ο Dima βλέπει στον ορίζοντα μια βόμβα να πλησιάζει προς το μέρος της αδερφής του. Χωρίς δεύτερη σκέψη ο προστάτης αδερφός θυσιάζοντας τη δικιά του ασφάλεια, τρέχει προς το μέρος της αδερφής του και την σπρώχνει όσο πιο μακρυά γίνεται από το σημείο κρούσης της βόμβας.

Η αδελφούλα του σώθηκε αλλά το πόδι του Dima διαμελίστηκε εντελώς. Γρήγορα το αγόρι οδηγήθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Στη διαδρομή έχανε πολύ αίμα και έπεσε σε κώμα.. Η τελευταίες του λέξεις αφορούσε την αδερφή του και την ασφάλεια της! Είναι καλά η αδελφούλα μου ρωτούσε μέχρι που έχασε τις αισθήσεις του.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο ομολόγησαν πως δεν τους έχει ξανατύχει τέτοιο ηρωικό περιστατικό και έβαλαν τα δυνατά τους να σώσουν το αγόρι.Δυστυχώς το πόδι του αγοριού έπρεπε να αφαιρεθεί ως απαραίτητη προϋπόθεση της επιβίωσής του.

Μετά από 4 μέρες το αγόρι συνήλθε από το κώμα. Βλέποντας το κομμένο του πόδι αντέδρασε εντελώς θαρραλέα και ώριμα. Αφού η αδερφή μου είναι καλά δε με πειράζει για το πόδι δήλωσε. Η γενναιότητα και η ωριμότητα του αγοριού συγκίνησε τόσο βαθιά τους γιατρούς που αποφάσισαν να μαζέψουν τα λεφτά που χρειάζεται ώστε να του βάλουν ένα προσθετικό πόδι.

Έτσι και έγινε. Τα λεφτά μαζεύτηκαν και οι γιατροί παρέχοντας όλα τα έξοδα για τις φυσικοθεραπείες του έβαλαν το προσθετικό πόδι. Σήμερα ο Dima συνεχίζει να παίζει με την ίδια αγάπη και χαρά με τη μικρή του αδελφούλα.

Οι γιατροί αναφέρουν πως η ιστορία του Dima άγγιξε την καρδιά τους, τους συγκίνησε τόσο πολύ που τους έκανε να δουν τη ζωή με άλλο μάτι.

Μοιραστείτε αν σας άγγιξε και εσάς η ιστορία του μικρού ήρωα και της τεράστιας ανιδιοτελούς αγάπης που τρέφει για την αδερφή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *