09/03/2021

Ξεγέλασε τον θάνατο: Η καρδιά του σταμάτησε για σχεδόν μισή ώρα και επανήλθε στη ζωή

Ξεγέλασε τον θάνατο: Η καρδιά του σταμάτησε για σχεδόν μισή ώρα και επανήλθε στη ζωή (βίντεο)

 

Ο 12χρονος Γιαροσλάβ κατάφερε να ξεγελάσει τον θάνατο και να επανέλθει στη ζωή, αφού προηγουμένως η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά επί 30 λεπτά! Ο θείος του και οι γιατροί με τις ασταμάτητες προσπάθειές τους, αποδείχθηκαν oι φύλακες άγγελοί του και η περίπτωσή του χαρακτηρίστηκε ως θαύμα για τα ιατρικά δεδομένα.

Ο Γιαροσλάβ Ερίγκιν από τη Μόσχα, ένας 12χρονος μαθητής, πριν από έναν χρόνο πέθανε… για μισή ώρα.

Η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά για σχεδόν 30 λεπτά, όμως οι γιατροί κατάφεραν να επαναφέρουν το παιδί στη ζωή από μία κρίσιμη κατάσταση.

Όλα συνέβησαν στις 11 Οκτωβρίου του 2019.

Όπως αναφέρει η μητέρα του παιδιού, Εκατερίνα Προκοπένκο, εκείνη ήταν η μέρα που η ζωή της οικογένειας χωρίστηκε στο «πριν» και το «μετά» και άλλαξε για πάντα.

Το βραδάκι το αγόρι πήγε για ύπνο και μετά από λίγο οι γονείς άκουσαν περίεργους θορύβους από το δωμάτιο.

Όταν μπήκαν είδαν το αγόρι να μην ανταποκρίνεται και να έχει μελανιάσει.

Η γυναίκα κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο και πήρε τηλέφωνο τον αδερφό της ο οποίος άρχισε να κάνει μαλάξεις στην καρδιά του παιδιού και να προσπαθεί να το ανανήψει.

Όπως αναφέρει η Εκατερίνα, η ίδια δεν είχε πια ελπίδες ότι το ασθενοφόρο και οι διασώστες θα μπορούσαν να βοηθήσουν το παιδί της.

Θεωρούσε ότι απλά όταν έφταναν θα διαπίστωναν τον θάνατό του.

Ωστόσο η ομάδα των γιατρών δεν είχαν σκοπό να τα παρατήσουν τόσο γρήγορα και άρχισαν τις προετοιμασίες για την ανάνηψη του παιδιού.

Για περίπου μισή ώρα προσπαθούσαν να επαναφέρουν το αγόρι στη ζωή.

«Ο παλμός ερχόταν και χανόταν. Με έδιωξαν από το δωμάτιο γιατί ήμουν κοντά σε κατάσταση πανικού, όμως το πρόσωπο του γιατρού, θα το θυμάμαι πιθανόν για την υπόλοιπη ζωή μου και το πώς αγωνίστηκε για τη ζωή του παιδιού μου, σε σημείο εξάντλησης», περιέγραψε η μητέρα του παιδιού.

Αργότερα ο Γιαροσλάβ μεταφέρθηκε στην εντατική, όπου κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του.

Όταν έβγαλαν το αγόρι από τον αναπνευστήρα, ήταν σε τραγική κατάσταση, το σώμα του έτρεμε για τρεις ακόμη μέρες.

Στις αρχές Νοεμβρίου, σχεδόν έναν μήνα μετά, το παιδί κατάφερε να πει την πρώτη του λέξη, «μαμά», κάτι που έφερε ελπίδα στην οικογένειά του.

Σήμερα, ο Γιαροσλάβ έχει σχεδόν αναρρώσει.

Μπορεί και περπατά, τρέχει, μιλά με τους φίλους του και προσπαθεί να ανακτήσει τον χαμένο χρόνο από το σχολείο.

Ο γιατρός του ασθενοφόρου που έσωσε το αγόρι, ο Πίτερ Νταβίντοφ, είναι σίγουρος ότι αυτό που έγινε είναι ένα θαύμα και αυτή η περίπτωση μπορεί να χαρακτηριστεί μεμονωμένη περίπτωση στην ιατρική πρακτική.

sputniknews