23/01/2021

Νόμος της έλξης: Όταν τα όνειρα & οι επιθυμίες μας γίνονται πραγματικότητα

Ο Νόμος της Έλξης δηλώνει ότι τα όμοια έλκονται, ότι τα πάντα ελκύουν προς το μέρος τους αυτά τα οποία είναι παρόμοια με τον εαυτό τους. Όλα τα πράγματα ελκύουν κοντά τους, αυτά με τα οποία είναι ίδια ή ταυτόσημα.

Όλα στο σύμπαν είναι φτιαγμένα από ενέργεια, ακόμα κι εμείς. Είμαστε σαν μαγνήτες και η μία ενέργεια έλκει την άλλη. Οι ενέργειες που έχουν παρόμοια φύση, πάντοτε θα έλκονται μεταξύ τους. Οτιδήποτε υπάρχει στο μυαλό μας, αυτό ακριβώς θα προσελκύσουμε.

Το δυνατότερο και ισχυρότερο είδος ενέργειας γνωστό στο Σύμπαν, είναι η ΣΚΕΨΗ και κάθε σκέψη , εκπέμπει – δονείται σε μια συγκεκριμένη συχνότητα, εκπέμποντας έτσι μαγνητική ενέργεια, προσελκύοντας άλλες σκέψεις παρόμοιας φύσης, χρησιμοποιώντας το Νόμο της Έλξης.

Τα Πάντα Είναι Ενέργεια

 • Η Ενέργεια δεν δημιουργείται ούτε καταστρέφεται
 • Είναι η αιτία και το αποτέλεσμα του εαυτού της
 • Βρίσκεται παντού και πάντοτε σε όλα τα μέρη
 • Βρίσκεται σε συνεχή κίνηση και ποτέ δεν σταματά
 • Πάντα μεταλλάσσεται απο μία μορφή σε άλλη
 • Η αλλαγή είναι η κύρια ιδιότητα της ενέργειας
 • Η ενέργεια είναι τα πάντα
 • Κάθε εμπειρία, κάθε αντικείμενο, κάθε πρόσωπο στη ζωή μας είναι παρόν, επειδή το έχουμε προσελκύσει στην πραγματικότητα μας. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα, ούτε τυχαίες συναντήσεις, ούτε συμπτώσεις, ούτε ατυχήματα, καμία θεϊκή παρέμβαση, ούτε εξωτερικές δυνάμεις να μας σταματούν από το να έχουμε αυτό που θέλουμε να έχουμε.Από τη στιγμή που θα κατανοήσουμε το Νόμο της Έλξης, θα αντιληφθούμε ότι σε οτιδήποτε κατευθύνουμε την προσοχή μας, το προσκαλούμε στην πραγματικότητα μας.ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΛΚΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΔε χρειάζεται πλέον να ψάξουμε έξω από τον εαυτό μας για να βρούμε αυτό που επιθυμούμε. Όλα τελειώνουν, αλλά και αρχίζουν από εμάς. Είμαστε ο σεναριογράφος και η ζωή μας είναι το τέλειο σενάριο. Είμαστε ο παραγωγός και η ζωή μας η καλύτερη παραγωγή μας.  Ο ηθοποιός και η ζωή μας η ταινία που πρωταγωνιστούμε… ο Φειδίας και η ζωή μας είναι το γλυπτό μας… ο DaVinci και η ζωή μας ο πίνακάς μας.
  Ποια θα είναι η επόμενη πινελιά, σκηνή, σελίδα που θα γράψουμε στο βιβλίο, θα ζωγραφίσουμε στον καμβά, αυτού του απίστευτου δώρου που λέγεται ζωή;

  Η ΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

  Όλα όσα έχουμε στη ζωή μας, όλα όσα ήρθαν… άνθρωποι, καταστάσεις, πράγματα, τα πάντα ξεκίνησαν σαν σκέψη, από μια ιδέα ή ένα πιστεύω.

  Οι σκέψεις είναι ενέργεια και όπως όλες οι μορφές ενέργειες, ελκύουν παρόμοιες μορφές κοντά τους. Αυτή είναι η Αρχή της Συνήχησης. Αυτό το οποίο σκεφτόμαστε, έχει μια αντίστοιχη συνήχηση ή ενεργειακό ταίριασμα, με αντικείμενα, καταστάσεις, ανθρώπους. Ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο, θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο τον βιώνουμε, όπως επίσης τις καταστάσεις, τα αντικείμενα και τους ανθρώπους που παρουσιάζονται στη ζωή μας.

  Αυτή η δημιουργική ενέργεια μας είναι απείρως διαθέσιμη. Είμαστε η φυσική προέκταση ενός μη φυσικού όντος , της Δύναμης της Δημιουργίας, του Θεού, Αλλάχ, Κρίσνα… και αυτό το ον, αντί να είναι μια σταγόνα του Ωκεανού της Δημιουργίας, είναι μια προέκταση του Όλα Όσα Είναι, που προβάλλει τον εαυτό του στη φυσική πραγματικότητα.

  Ως τέτοια προέκταση είμαστε συνδεδεμένοι με αυτή την ανεξάντλητη πηγή, της ίδιας ενέργειας που δημιούργησε το φυσικό σύμπαν στο οποίο βρισκόμαστε, της ίδιας ενέργειας που χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργήσει όλα όσα βλέπουμε και βιώνουμε στην πραγματικότητά μας. Και αυτή η ενέργεια είναι απολύτως ουδέτερη, γιατί επιτρέπει στον εαυτό της νασχηματίζεται και να διαμορφώνεται από την σκέψη μας.

  Δε γνωρίζει τη διαφορά ανάμεσα σε αυτό που θέλουμε και δεν θέλουμε. Όταν λοιπόν, θέλουμε να προσελκύσουμε κάτι στη ζωή μας και το μόνο που κάνουμε είναι να επικεντρωνόμαστε στην έλλειψη αυτού του αντικειμένου, τότε το Σύμπαν το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μας φέρει περισσότερο από αυτό που σκεφτόμαστε, περισσότερη έλλειψη αυτού του αντικειμένου, το οποίο λέμε ότι θέλουμε.

  Το Σύμπαν δεν κρίνει, εάν αυτό που θέλουμε ή δε θέλουμε είναι καλό ή κακό. Μόνο αποκρίνεται σε κάθε μας σκέψη. Αυτή η Δύναμη της Δημιουργίας, δεν κατανοεί τη διαφορά ανάμεσα στο “θέλω” και “δεν θέλω”. Απλώς ακολουθεί και υποστηρίζει την σκέψη μας.

  Η ενέργεια ακολουθεί την σκέψη και όχι το αντίστροφο. Έτσι λοιπόν, καθώς οι σκέψεις μας είναι εστιασμένες σε αυτό που φοβόμαστε ή σε πράγματα που δεν θέλουμε, ή μας είναι δυσάρεστα, η Μεγάλη Δύναμη του σύμπαντος, η ίδια ενέργεια που δημιουργεί τους κόσμους, με ακρίβεια ακολουθεί τις σκέψεις μας για να μας φέρει αυτό στο οποίο είχαμε κατευθύνει την προσοχή μας.

  ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

  ΌΛΟΙ είμαστε αναπόσπαστες όψεις της Ενέργειας,  της Μεγάλης Δύναμης, της Πηγής,  του Θεού, του Αλλάχ,  του Κρίσνα, της Δύναμης της Δημιουργίας, όλων όσων υπάρχουν στο τώρα, στο παρελθόν, αλλά και για πάντα. Τα πάντα βρίσκονται ήδη μέσα μας, στην διάθεσή μας να ανασυρθούν στην συνειδητότητα μας, και να υλοποιηθούν σαν καταστάσεις που βιώνουμε.

  Η Δύναμη της Δημιουργίας είναι το Όλον, το Ένα.

  Είμαστε τμήμα αυτής της Δύναμης, άρα σαν αυτήν είμαστε Όλον.

  Όπως οποιοδήποτε στοιχείο του ολογράμματος περιέχει και συμπεριλαμβάνει το Όλον, έτσι κι εμείς περιέχουμε, συμπεριλαμβάνουμε και Είμαστε το Όλον.
  Αυτό σημαίνει ότι πολύ απλά οτιδήποτε μπορούμε να βάλουμε με το μυαλό μας είναι ήδη τμήμα της Ολότητάς μας.

  Ας αφήσουμε τον εαυτό μας ελεύθερο να ονειρευτεί. Η φαντασία μας είναι το μεγαλύτερο δώρο, το δυνατότερο εργαλείο, αλλά και το πιο εύπλαστο υλικό για να χτίσουμε τη ζωή μας, όπως εμείς θέλουμε.

  Ας ξεχάσουμε οτιδήποτε έχουμε μάθει σε όλη μας τη ζωή. Αυτή είναι η αρχή ενός καινούριου κόσμου, ενός νέου ονείρου. Το όνειρο που ζούμε είναι δικό μας δημιούργημα. Είναι ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τη πραγματικότητα κι άρα μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.

  Έχουμε τη δύναμη να πλάσουμε τη κόλαση, όπως επίσης έχουμε τη δύναμη να πλάσουμε το παράδεισο. Γιατί να μην ονειρευτούμε ένα διαφορετικό όνειρο; Γιατί να μη χρησιμοποιήσουμε το μυαλό, τη φαντασία και τα συναισθήματα μας με στόχο το όνειρο ενός παραδείσου;

  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ (ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ)

  Για αρκετούς από εμάς, έχουν υπάρξει φορές που ενώ χρησιμοποιήσαμε το Νόμο της Έλξης, ή έτσι τουλάχιστον νομίζαμε, δεν είδαμε τα αποτελέσματα που επιθυμούσαμε. Και είναι φυσικό πολλοί να αναρωτηθήκαμε γιατί δεν λειτουργεί, είναι αληθινός, γιατί δεν έχω τα αποτελέσματα που θέλω;

  Το αρχικό, βασικό , κύριο και αναμάρτητο λάθος που κάνουμε είναι ότι πιστεύουμε ότι είμαστε αποκομμένοι – διαφορετικοί από τη Δύναμη που υπάρχει, που κάποιοι την αποκαλούν Πηγή, Ενέργεια, Μεγάλη Δύναμη, Θεό , Αλλάχ, Κρίσνα …

  Ότι κι εάν την αποκαλούμε είναι η Δύναμη της Δημιουργίας, που δημιούργησε το Σύμπαν, όλα όσα υπάρχουν και όλα εκείνα που δεν υπάρχουν, όλα όσα βλέπουμε, κι όλα εκείνα που δεν βλέπουμε, τα υλικά και τα άυλα.

  Αν θέλουμε ο Νόμος της Έλξης να λειτουργήσει αποτελεσματικά, θα πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι είναι μια δύναμη που υπάρχει ΕΞΩ από εμάς. Θα πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε, ότι προσπαθούμε να “προσελκύσουμε” κάτι που είναι αποσπασμένο από εμάς … έξω από εμάς… κάτι που δεν το έχουμε και μας λείπει.

  Ο Νόμος της Έλξης δεν είναι κάτι άλλο από τον τρόπο έκφρασης της πραγματικής μας φύσης. Αυτό σημαίνει ότι αντί να ελκύουμε κάτι που υπάρχει έξω από εμάς, εκφράζουμε την ευχή και την επιθυμία να φέρουμε στην επίγνωσή μας κάτι το οποίο είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πραγματικού μας εαυτού, κάτι το οποίο είναι ήδη τμήμα του δυναμικού της φύσης μας.

 • ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗ ΦΟΡΑΟι περισσότεροι από εμάς από τη στιγμή που σχηματίσουμε μια καινούρια σκέψη σχετικά με αυτό που επιθυμούμε, μέσα σε μερικές μέρες αρχίζουμε να σκεφτόμαστε κάτι εντελώς διαφορετικό. Το Σύμπαν σαν υπάκουος υπηρέτης ανταποκρίνεται σε αυτό που του ζητάμε άμεσα και καθώς σκεφτόμαστε αυτό που θέλουμε, αρχίζει αμέσως να το μεταφέρει προς το μέρος μας.

  Παρόλα αυτά σχεδόν όλοι μας, αλλάζουμε γνώμη για το τι θέλουμε με μεγάλη συχνότητα, με αποτέλεσμα το Σύμπαν να παραλαμβάνει τόσες ακυρώσειςπαραγγελιών, όσες και παραγγελίες!

  Η κύρια αιτία στην πραγματικότητα , η μοναδική αιτία για την οποία οι επιθυμίες μας δεν εκδηλώνονται άμεσα, ακόμα και τη στιγμή που το σκεφτόμαστε, είναι εξαιτίας των άλλων σκέψεων μας , τις οποίες επίσης έχουμε εκδηλώσει. Τα πάντα αρχίζουν από την ισορροπία των σκέψεών μας.

  Η Δύναμη της Δημιουργίας, δεν μπορεί να κάνει τίποτα διαφορετικό από το να ακολουθείτις σκέψεις μας. Εκδηλώνουμε ΜΟΝΟ μια σκέψη σχετικά με την παρουσία αγάπης και ευτυχίας στη ζωή μας, τότε αυτό θα λάβουμε. Εκδηλώνουμε ΜΟΝΟ μια σκέψη σχετικά με την αφθονία χρημάτων, τότε αυτό θα λάβουμε.

  Έχετε προσέξει πως εκείνοι που μιλούν περισσότερο για αρρώστιες τις έχουν; Κι εκείνοι που μιλούν περισσότερο για ευημερία την έχουν; Οτιδήποτε αισθανόμαστε αυτή τη στιγμή, είναι η απόλυτη αντανάκλαση εκείνου που βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης. Και έλκουμε ακριβώς αυτό που αισθανόμαστε.

  ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ

Ασφαλώς όλα αυτά, δεν είναι καθόλου τυχαία, γιατί δεν υπάρχει πραγματικά αυτή η λέξη, με το νόημα που της δίνουμε. “Τυχαία” λέμε εκείνα, που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε με τη λογική μας. Τίποτα δεν γίνετε τυχαία.

Όλα όσα μας συμβαίνουν, είναι αποτέλεσμα δικών μας ενεργειακών εκπομπών, συνειδητών και κυρίως ασυνείδητων.

Ο Νόμος της Έλξης, κινητοποιεί το Νόμο της Συγχρονικότητας, που με τη σειρά του, οργανώνει για μας όλα αυτά που ως τώρα, ονομάζαμε “τυχαία”. Σε οτιδήποτε κι αν δώσουμε τη προσοχή μας, οπουδήποτε εστιάσουμε για πολύ,αυτό προσελκύουμε στην πραγματικότητα μας. Οι σκέψεις και τα συναισθήματα μας έχουν τις ανάλογες δονήσεις, οι οποίες εκπέμπουν τα ανάλογα “σήματα”.

Μπορούμε αλλάζοντας τις σκέψεις μας και τον τρόπο που νιώθουμε, να αλλάξουμε όλη τη ζωή μας. Αρκεί να το αντιληφθούμε, και να το ζητήσουμε δυνατά μέσα από τη καρδιά μας. Και να είμαστε πρόθυμοι να δουλέψουμε γι’ αυτό. Ίσως χρειαστεί να θυσιάσουμε τις συνήθειες μας και κυρίως τα παλιά πρότυπα συμπεριφοράς, που μας θέλουν ‘θύματα’, ανήμπορους να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προσελκύσουμε αυτό που επιθυμούμε, είναι η Ευγνωμοσύνη. Νιώθοντας αληθινή ευγνωμοσύνη, για αυτό που θέλουμε να συμβεί, – σαν να έχει ήδη συμβεί – στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στο Σύμπαν, ότι το θέλουμε πραγματικά, ότι το περιμένουμε, ότι είμαστε ανοιχτοί να το λάβουμε, και έτσι το Σύμπαν ανταποκρίνεται στο “αίτημα” μας.

Εκφράζοντας ευγνωμοσύνη ανυψώνουμε τη συχνότητα της ενέργειας μας σε ανώτερα επίπεδα και αναλαμβάνουμε δράση!
Και από τη στιγμή που οι σκέψεις είναι δημιουργικές, μπορούμε να δημιουργήσουμε μόνοι μας αυτό που θέλουμε. Καταρχάς ας τολμήσουμε να ονειρευτούμε. Ας σταματήσουμε να φοβόμαστε μήπως απογοητευτούμε.

Οι σκέψεις είναι μαγνητικές και προσελκύουν πράγματα, ΑΛΛΑ παίρνουν τηδύναμη τους από τα συναισθήματα. Τα συναισθήματα είναι εκείνα που έχουν την αληθινή δύναμη, για αυτό αν σκεφτόμαστε κάτι, αλλά ταυτόχροναφοβόμαστε, ή αμφιβάλλουμε, αυτό ακριβώς θα προσελκύσουμε.

Ας αφήσουμε τον εαυτό μας ελεύθερο να ονειρευτεί. Η φαντασία μας είναι το μεγαλύτερο δώρο, το δυνατότερο εργαλείο, αλλά και το πιο εύπλαστο υλικό για να χτίσουμε τη ζωή μας, όπως εμείς θέλουμε.

Ας ξεχάσουμε οτιδήποτε έχουμε μάθει σε όλη μας τη ζωή. Αυτή είναι η αρχή ενός καινούριου κόσμου, ενός νέου ονείρου. Το όνειρο που ζούμε είναι δικό μας δημιούργημα. Είναι ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τη πραγματικότητα κι άρα μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.

Έχουμε τη δύναμη να πλάσουμε τη κόλαση, όπως επίσης έχουμε τη δύναμη να πλάσουμε το παράδεισο. Γιατί να μην ονειρευτούμε ένα διαφορετικό όνειρο; Γιατί να μη χρησιμοποιήσουμε το μυαλό, τη φαντασία και τα συναισθήματα μας με στόχο το όνειρο ενός παραδείσου;

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

ΌΛΟΙ είμαστε αναπόσπαστες όψεις της Ενέργειας,  της Μεγάλης Δύναμης, της Πηγής,  του Θεού, του Αλλάχ,  του Κρίσνα, της Δύναμης της Δημιουργίας, όλων όσων υπάρχουν στο τώρα, στο παρελθόν, αλλά και για πάντα. Τα πάντα βρίσκονται ήδη μέσα μας, στην διάθεσή μας να ανασυρθούν στην συνειδητότητα μας, και να υλοποιηθούν σαν καταστάσεις που βιώνουμε.

Η Δύναμη της Δημιουργίας είναι το Όλον, το Ένα.

Είμαστε τμήμα αυτής της Δύναμης, άρα σαν αυτήν είμαστε Όλον.

Όπως οποιοδήποτε στοιχείο του ολογράμματος περιέχει και συμπεριλαμβάνει το Όλον, έτσι κι εμείς περιέχουμε, συμπεριλαμβάνουμε και Είμαστε το Όλον.
Αυτό σημαίνει ότι πολύ απλά οτιδήποτε μπορούμε να βάλουμε με το μυαλό μας είναι ήδη τμήμα της Ολότητάς μας.

 

 

 

awakengr