28/10/2020

Ντίνος Χριστιανόπουλος: Το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο ποιητή – Φωτογραφίες

Το τελευταίο αντίο στον Ντίνο Χριστιανόπουλο είπαν συγγενείς, φίλοι και απλοί πολίτες το μεσημέρι της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη.

Το τελευταίο αντίο στον ποιητή Ντίνο Χριστιανόπουλο είπαν συγγενείς, φίλοι, επίσημοι και απλοί πολίτες το μεσημέρι της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη.

Ο σπουδαίος ποιητής έφυγε από τη ζωή την Τρίτη σε ηλικία 89 ετών.

Η κηδεία του έγινε δημοτική δαπάνη στο κοιμητήριο της Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στις 10:00 το πρωί, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις Σαράντα Εκκλησιές, παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, βουλευτών και περιορισμένου αριθμού ατόμων που φορούσαν μάσκες και έκαναν χρήση μέσων ατομικής προστασίας από τον κορονοϊό, κυρίως ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού και φίλων του ποιητή.

«Η Θεσσαλονίκη αποχαιρετά ίσως τον μεγαλύτερο της γενιάς του, λογοτέχνη, ποιητή, μελετητή, διηγηματογράφο, άνθρωπο των τεχνών, των γραμμάτων. Είναι μεγάλο το πλήγμα. Τον αποχαιρετήσαμε σήμερα, αλλά προφανώς το έργο του θα μείνει ανεξίτηλο» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε πως τα ερχόμενα «Δημήτρια» θα είναι αφιερωμένα στη μνήμη του Ντίνου Χριστιανόπουλου.

Στεφάνι στη μνήμη του Ντίνου Χριστιανόπουλου έστειλαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασιούλας, το ΚΘΒΕ, η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, η οικογένεια του Βασίλη Τσιτσάνη, η ΕΡΤ κ.ά.

 

sputniknews