21/01/2021

Νοσοκομείο επιτρέπει στα παιδιά να «οδηγήσουν» μέχρι το χειρουργείο για να μειώσει το στρες τους

Μια χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι μια ιδιαίτερα αγχωτική διαδικασία ακόμη και για εμάς τους ενήλικες που πάνω – κάτω ξέρουμε τι να περιμένουμε.

Μπορεί να είναι κάτι πραγματικά τρομακτικό γι’ αυτά.

Σύμφωνα με τη U.S. National Library of Medicine, τα νοσοκομεία προσπαθούν κατά καιρούς να κάνουν τις συνθήκες λίγο πριν τη χειρουργική επέμβαση (ή και μετά) όσο το δυνατόν πιο χαλαρωτικές για τα παιδιά. Το παιχνίδι, οι προβολές ταινιών, οι κλόουν που ντύνονται γιατροί είναι μερικές μόνο από τις ευφάνταστες ιδέες έχουμε δει κατά καιρούς σε διάφορα νοσοκομεία για παιδιά.

Ένα νοσοκομείο, όμως, σκέφτηκε και υλοποίησε κάτι που δεν έχουμε δει ποτέ ξανά.

Το  στην Καλιφόρνια, δίνει την ευκαιρία στους μικρούς ασθενείς να κατευθυνθούν προς το χειρουργείο με… στυλ και με ένα μεγάλο χαμόγελο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους.

Τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να «οδηγήσουν» προς το χειρουργείο με τα χαριτωμένα μίνι αυτοκίνητα που έχουν σχεδιαστεί για παιδιά ηλικίας μεταξύ 2 και 7 ετών.

Στόχος είναι τα λεπτά πριν το χειρουργείο να περνούν με λιγότερο στρες και όσο πιο ανώδυνα γίνεται τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς τους.

Τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ενός ροζ VW ή μιας μαύρης Mercedes.

 

Τα mini αυτοκινητάκια μπορούν να ελεγχθούν πλήρως και από τον γονιό αν το παιδί δεν θέλει ή δεν μπορεί να «οδηγήσει» εντελώς μόνο του.

Ελπίζουμε αυτή η υπέροχη ιδέα να γίνει πράξη και σε άλλα νοσοκομεία.

Πηγή: themamagers