28/02/2021

Νεκρή νεογέννητη καμηλοπάρδαλη σε ζωολογικό κήπο- Την ποδοπάτησε η μητέρα της

Nashville Zoo giraffe calf Credit: Nashville Zoo

Φροντιστές και κτηνίατροι επιχειρούν να εξηγήσουν τον λόγο πίσω από το τραγικό συμβάν…
Μια νεογέννητη καμηλοπάρδαλη στον ζωολογικό κήπο του Νάσβιλ (Τενεσί) πέθανε όταν την ποδοπάτησε η μητέρα της, που ονομάζεται Nasha.
«Είμαστε συντετριμμένοι με την απώλεια του μικρού της Nasha», σχολίασε ο Rick Schwartz, πρόεδρος και CEO του Nashville Zoo. «Το προσωπικό μας εργάστηκε αδιάκοπα για να βεβαιωθεί πως το μικρό έχει την καλύτερη δυνατή φροντίδα. Περάσαμε από τον φόβο να γεννηθεί νεκρό στην χαρά της γέννησης και την απελπισία», πρόσθεσε.
Οι υπάλληλοι του ζωολογικού κήπου πιστεύουν πως το μωρό, που ήταν θηλυκό, τραυματίστηκε από την μητέρα του λίγο μετά την γέννηση, κρίνοντας από τα τραύματα που έφερε στο λαιμό.
Η επικεφαλής κτηνίατρος του ζωολογικού κήπου, Dr. Heather Schwartz, είπε πως ενώ το μικρό «έδειχνε να είναι καλά» σύμφωνα με τις αρχικές εξετάσεις, οι φροντιστές του παρατήρησαν πως βρέθηκε σε «αναστάτωση» όταν το μετακίνησαν για να είναι μαζί με την Nasha.
«Μετακινήσαμε το νεογέννητο για να είναι με την μητέρα του και οι δυο τους άρχισαν να δένονται», είπε η Schwartz. «Στο διάστημα εκείνο, η Nasha ίσως τραυμάτισε ακούσια το μικρό της. Οι φροντιστές παρατήρησαν πως το μωρό ήταν αναστατωμένο», σημείωσε.
Η νεογέννητη καμηλοπάρδαλη ήταν το πρώτο μωρό που φέρνει στον κόσμο η Nasha. Η ομάδα του ζωολογικού κήπου σκοπεύει τώρα να φροντίσει ακόμη περισσότερο την μητέρα μετά την τραγική απώλεια του μικρού της.
«Είναι καλά και οι φροντιστές θα της δώσουν ακόμη μεγαλύτερη προσοχή τις επόμενες ημέρες», ανέφερε ο ζωολογικός κήπος, προσθέτοντας πως επιπλέον εξετάσεις θα δείξουν αν υπήρχε κι άλλη αιτία για τον θάνατο της μικρής καμηλοπάρδαλης.

lifo