27/02/2021

Μπορείς να λύσεις αυτόν τον εγκεκριμένο από την Βρετανική Υπηρεσία Πληροφοριών γρίφο;

Οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου (GCHQ) φαίνεται να είναι ειδικοί στην επίλυση γρίφων, αφού όπως αναφέρεται στον ιστότοπό του οργανισμού: «Δεν χρειάζεται να είστε πρωταθλητής στην επίλυση γρίφων ή μέλος της Mensa για να εργαστείτε εδώ. Εμείς σας βοηθάμε να αναπτύξετε την αναλυτική σας σκέψη.»

Η υπηρεσία φαίνεται να εκτιμά ιδιαίτερα δεξιότητες που απαιτούνται για επίλυση γρίφων, όπως η πλευρική και δημιουργική σκέψη, ενώ το προσωπικό εξασκείτε συχνά για να ακονίζει τις αναλυτικές τους δεξιότητες, με διασκεδαστικό τρόπο, λέει ο Independent.

Συχνά δημοσιεύουν στα social media γρίφους και κουίζ για να τεστάρουν το κοινό, με τη μορφή  βιβλίων, Χριστουγεννιάτικων καρτών και ενός εβδομαδιαίου γρίφου.

Αυτό είναι ο πιο πρόσφατος γρίφος τους

Ζήτησαν από το κοινό να βρει τη σχέση μεταξύ των λέξεων sense (αίσθηση), party (πρόσωπο), guess (ευκαιρία), heaven (ουρανός), estate (εξουσία), lady (κυρία) and column (φάλαγγα) και να τις βάλουν στη σωστή σειρά.

*** Η απάντηση παρακάτω ***

Απ’ ό, τι φαίνεται η επίλυση γρίφων είναι απαραίτητο προσόν που πρέπει να διαθέτει κάποιος για να εργαστεί εκεί. Όπως λένε: «Πρέπει να προσαρμόζουμε και να καινοτομούμε συνεχώς. Μέσω του σχεδιασμού, της δημιουργίας και της επίλυσης παζλ, η ομάδα μας εξελίσσει συνεχώς τις δεξιότητές των μελών στο να σκέφτονται διαφορετικά και να ανακαλύπτουν νέους και εφευρετικούς τρόπους προσέγγισης των προβλημάτων.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το προσωπικό περνά όλο το χρόνο του λύνοντας κουίζ και σταυρόλεξα, αλλά διασφαλίζει ότι προσελκύουμε συναδέλφους που απολαμβάνουν τέτοιου είδους δραστηριότητες.»

Όσο για τον γρίφο, κάθε λέξη έχει έναν αντίστοιχο τακτικό αριθμητικό επίθετο (πρώτος, δεύτερος, τρίτος κ.λπ.), μαζί με τον οποίο σχηματίζουν έναν γνωστό όρο ή φράση.

Οι σωστές απαντήσεις είναι:

First Lady (πρώτη κυρία)

Second Guess (δεύτερη ευκαιρία)

Third Party (τρίτο πρόσωπο)

Fourth Estate (τέταρτη εξουσία)

Fifth Column (πέμπτη φάλαγγα)

Sixth Sense (έκτη αίσθηση)

Seventh Heaven (έβδομος ουρανός)

mikropragmata

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *