25/10/2020

Μικρό σκυλί προσπαθεί να κρύψει το μωρό της σε ένα καταφύγιο ενώ τρέμει από φόβο

Αυτό το μικρό σκυλί προσπαθεί να κρύψει το μωρό της σε ένα καταφύγιο. Η μικρή τρόμαξε και φοβήθηκε πως και οι δύο δεν είχαν πολύ χρόνο ζωής.
Σε ένα γεμάτο καταφύγιο στο Νότιο Τέξας, στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα σκυλί προσπαθούσε απεγνωσμένα να κρύψει το μωρό της. Και τα δύο σκυλιά έτρεμαν από φόβο μπροστά από τον εθελοντή που τα κατέγραφε με το κινητό του τηλέφωνο, ενώ το μωρό προσπαθούσε να κρύψει το πρόσωπο του πίσω από τη μητέρα του και το τείχος του ρείθρου του.

Ο χρόνος για αυτά τα σκυλιά τελείωνε και ο εθελοντής που έβλεπε τις νευρικές τους αντιδράσεις γνώριζε ότι δεν θα έβγαιναν ζωντανοί αν κάποιος δεν βρισκόταν για να τις υιοθετήσει.

Το Rescue Dogs Rock , ένα κέντρο διάσωσης που βασίζεται στην φιλοξενία αυτών των ζώων από καταφύγια υψηλού κινδύνου ευθανασίας και την παροχή βοηθητικών κατοικιών στη Νέα Υόρκη, μοιράστηκε όμως το βίντεο στο Facebook ζητώντας βοήθεια και για τα δύο.

Η μητέρα Sadie δεν ξέρει τι να κάνει. Δεν ξέρει πώς να βοηθήσει το μωρό της, Benzy. Ξέρει ότι και οι δύο βρίσκονται σε κίνδυνο στο καταφύγιο όπου εγκαταλείφθηκαν και το μωρό της είναι τόσο τρομοκρατημένο που προσπαθεί να κρυφτεί πίσω της, ελπίζοντας να την προστατεύσει, όπως όλες οι μητέρες προσπαθούν να κάνουν για τα παιδιά τους.

 

«Ήταν πολύ, πολύ, πολύ φοβισμένα, ειδικά το μωρό. Χρειαζόταν μόνο βοήθεια.

Η Dava Hammack είδε το βίντεο στο Facebook και δεν μπορούσε να πιστέψει ότι τα δύο γλυκά σκυλιά υπέφεραν ακόμα στο καταφύγιο.

«Είδα το video και σκέφτηκα,« ΩΧ ». Είχε κοινοποιηθεί 1.600 φορές. Κανείς όμως δεν προχώρησε στην υιοθεσία αυτών των σκύλων, αφού πολλοί άνθρωποι το έχουν μοιραστεί ».

Η Dava, η οποία ζει εννέα ώρες μακριά από το καταφύγιο και έχει τέσσερα σκυλιά που διέσωσε στο σπίτι, ήξερε ότι η φροντίδα για τη μητέρα και το παιδί της θα ήταν δύσκολη, αλλά ήταν αποφασισμένη να βοηθήσει. Τότε αποφάσισε να τηλεφωνήσει στο κυνοκομείο.

«Σκέφτηκα πως,» Θα κάνω αυτό που πρέπει να κάνω για να τους βοηθήσω. Θα οδηγήσω εννέα ώρες και θα τα πάρω. » Και μου είπαν: «Είστε σίγουρη;»

Μια ομάδα εθελοντών βοήθησε στη μεταφορά των δύο κουταβιών στο Τέξας, πραγματοποιώντας στάσεις στο Ώστιν και στο Σαν Αντόνιο και τελικά να συνάντησαν τη Dava στο Φορτ Γουόρθ. Εκτός του καταφυγίου και στο άνετο κλιματιζόμενο αυτοκίνητο, τα δύο σκυλιά θα μπορούσαν να πουν ότι ήταν τελικά ασφαλή.

Η Sadie και η Benzy διασώθηκαν

Ενώ η Sadie και η Benzy ήταν χαρούμενες που έφυγαν από το καταφύγιο, η Dava έβλεπε ότι το σκυλί προσπαθεί ακόμα να προστατεύσει το μωρό της.

«Η μητέρα φροντίζει πάντα για το μωρό της. Κάθε φορά που κρατάμε το μωρό της, μας ακολουθεί σαν να μας λέει, «Τι κάνετε με το μωρό μου; Πού θα την πάτε;

Παρουσιάζοντας αυτό το ζευγάρι στην ομάδα των διασωθέντων σκύλων μου μας πήρε λίγο χρόνο για να προσαρμοστούν. Η Sadie δεν ήθελε κανέναν να πλησιάσει τη Benzy και από την άλλη πλευρά, ήταν πρόθυμη να πολεμήσει με τους νέους φίλους της pit bull.

«Το μωρό ανοίχτηκε γρηγορότερα γιατί ήθελε να παίξει. Βάλαμε παιχνίδια γύρω του και το μωρό αυτόματα πήγε στα παιχνίδια. Το κουτάβι ακόμη κλέβει τα παιχνίδια από τα μεγάλα σκυλιά μου, κάτι που είναι αστείο ».

Μια εβδομάδα αργότερα, όλα τα σκυλιά άρχισαν να παίζουν και να περνούν ευχάριστο χρόνο μαζί.

«Η μαμά τώρα αγαπά να παίζει με όλους τους, και όλοι τα πάνε μια χαρά μαζί.»

Δεν ξέρουμε ακόμα πού θα καταλήξουν η μητέρα και ο γιος να ζουν, αλλά αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι ανεξάρτητα από το πού θα πάνε, θα μείνουν μαζί.

Πηγή: petsworld.gr