01/12/2020

Μικρό αγόρι βοηθάει τον πατέρα του να αγκαλιάσει δέρμα με δέρμα τα πρόωρα δίδυμα αδελφάκια του και γίνεται viral

Η δύναμη της επαφής είναι αναμφισβήτητη. Σε όλη τη ζωή μας, χρησιμοποιούμε την αφή για να δείξουμε την αγάπη, να αναζητήσουμε υποστήριξη στη ζωή, να αλληλεπιδράσουμε με τους άλλους και να αναπτύξουμε σχέσεις.

Τα μωρά γνωρίζουν τη δύναμη της αφής πολύ πριν γεννηθούν. Μέσω αυτής της επαφής, τα νεογέννητα μωρά μαθαίνουν για τον κόσμο, δείχνουν τις ανάγκες τους και δεσμεύονται με τους φροντιστές τους.

Η αφή είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των φυσικών ικανοτήτων, των γνωστικών δεξιοτήτων, της γλώσσας και της κοινωνικής συναισθηματικής ικανότητας ενός παιδιού.

Η χρήση εκκολαπτηρίων σε πρόωρα βρέφη αποτελεί προτεραιότητα στην επικρατούσα ιατρική, αλλά στη Σκανδιναβική περιοχή της Ευρώπης, η επαφή δέρματος με δέρμα συνιστάται συνήθως ως εναλλακτική λύση για την αποκλειστική επώαση των πρόωρων μωρών. Η ανθρώπινη επαφή πιστεύεται ότι βοηθά αυτά τα μωρά να αναρρώσουν πιο γρήγορα από ό, τι όταν έχουν μείνει σε πλήρη απομόνωση σε θερμοκοιτίδες.

Μια φωτογραφία ενός μικρού αγοριού που βοηθά τον πατέρα του να δώσει δέρμα-με-δέρμα στα πρόωρα δίδυμα αδέλφια του έχει λιώσει πολλές καρδιές. Δείχνει τη δημιουργία ενός δεσμού που θα διαρκέσει σίγουρα για πάντα.

Ωστόσο, μετά τη μετάφραση της λεζάντας στα αγγλικά και την αποστολή του Οργανισμού Γέννησης NINO με έδρα τη Νότιο Αφρική, επανεμφανίστηκε ξανά και κέρδισε δημοτικότητα.

Η λεζάντα του έλεγε:

 “Η επαφή από το δέρμα με το δέρμα δεν είναι« νέα », αλλά η Σουηδία σίγουρα οδηγεί στο να κάνει αυτή τη φροντίδα φιλική προς την οικογένεια, ακόμα και για πολύ μικρά μωρά. Λατρεύω αυτή την εικόνα του μεγάλου αδελφού βοηθώντας τον πατέρα του για τα δίδυμα! “

Σύμφωνα με τη σελίδα τους, το NINO σημαίνει νευροεπιστήμη για βελτιωμένα νεογνά αποτελέσματα. Η σελίδα εξηγεί:

“Πώς γεννιέται το μωρό σας!

Κάνοντας το νεογέννητο μωρό σας δέρμα-σε-δέρμα στο στήθος σας κατά τη γέννηση κάνει όλη τη διαφορά μεταξύ αίσθηση ασφαλές ή ανασφαλές. Το στήθος της μητέρας είναι το μέρος ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Εδώ το μωρό θερμαίνεται, και η καρδιά και οι πνεύμονες λειτουργούν καλύτερα. Το μωρό μπορεί να βρει το μαστό και να μανδαλώσει. Από το στήθος, το μωρό θα κάνει επαφή με τη μαμά.

Αυτό ξεκινά τη συγκόλληση, ακόμη και στην πρώτη ώρα της ζωής. Από εδώ η γονική μέριμνα έρχεται φυσικά και είναι διασκεδαστική. Αυτό είναι σημαντικό και για τις καισαρικές και ακόμη περισσότερο για τα εύθραυστα πρόωρα μωρά. Αυτό είναι τόσο διαφορετικό από αυτό που συμβαίνει συχνά.

Οι Σουηδοί γιατροί ενθαρρύνουν την πρακτική της επαφής με το δέρμα με το δέρμα (SSC), όπου τα μωρά που ζυγίζουν μέχρι 700 γραμμάρια μπορούν να θηλάζουν από τους γονείς τους.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, ο γνωστός Σουηδός καθηγητής Uwe Ewald, ο οποίος είναι γνωστός συνήγορος για επαφή με το δέρμα, βρέθηκε στο νοσοκομείο Hvidovre εκείνη την εποχή. Στην επαναστατική του πρακτική, τα πρόωρα μωρά, ακόμη και όταν είναι πολύ μικρά, λαμβάνονται τακτικά από τον επωαστήρα για να δέχονται επαφή με το δέρμα.

 

Πηγές:
familylifegoals.com
www.facebook.com
www.dailymail.co.uk