09/03/2021

Μιανμάρ. Γυμνάστρια χωρίς να το καταλάβει κατέγραψε το πραξικόπημα ενώ έκανε τις ασκήσεις της. Το βίντεο έγινε viral…

Μιανμάρ. Γυμνάστρια χωρίς να το καταλάβει κατέγραψε το πραξικόπημα ενώ έκανε τις ασκήσεις της. Το βίντεο έγινε viral

Το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει βίντεο με μια νεαρή κοπέλα στη Μιανμάρ να κάνει αερόμπικ στο ρυθμό του ινδονησιακού τραγουδιού «Ampun Bang Jago» την ώρα που στη χώρα της ήταν σε εξέλιξη στρατιωτικό πραξικόπημα. Ωστόσο η ίδια φαίνεται να μην έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει στο φόντο της….

Το βίντεο δείχνει την κοπέλα ντυμένη με μαύρο κολάν, σορτσάκι, κίτρινο μπλουζάκι και αθλητικά παπούτσια να κάνει αμέριμνη την γυμναστική της με φόντο ένα στρατιωτικό κομβόι να κατευθύνεται στο κοινοβούλιο της χώρας….

Η Khing Hnin Wai, σύμφωνα με το προφίλ της στο Facebook, είναι καθηγήτρια φυσικής αγωγής που εργάζεται στο Υπουργείο Παιδείας της χώρας. Το βίντεο ήταν τόσο απίστευτο που οι θεατές άρχισαν να αναρωτιούνται, σύμφωνα με το Βuzzfeed αν χορεύει μπροστά σε green screen,(σ.σ. οθόνη όπου επιλέγεις την εικόνα του φόντου). Η ίδια, δημοσίευσε προς απόδειξη του αντιθέτου και άλλα βίντεό της που γυρίστηκαν στην ίδια τοποθεσία….

Υπενθυμίζεται ότι  ο στρατός της Μιανμάρ συνέλαβε την ηγέτιδα της χώρας Αούνγκ Σαν Σου Τσι και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη μετά το αναίμακτο πραξικόπημα στο οποίο προέβησαν οι στρατηγοί αμφισβητώντας τις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου. Οι στρατιωτικοί κήρυξαν τη Μιανμάρ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα χρόνο, τερματίζοντας αιφνιδιαστικά μια δεκαετή δημοκρατική παρένθεση. Το πραξικόπημα έχουν καταδικάσει πολλές χώρες, ενώ οι ΗΠΑ απείλησαν να επιβάλλουν κυρώσεις στη χώρα….

.mixanitouxronou.