27/02/2021

Μίκης Θεοδωράκης για το θάνατο του Αντώνη Καλογιάννη. «Είναι πολύ άδικο που έφυγε πρώτος και με άφησε πίσω»

Μίκης Θεοδωράκης για το θάνατο του Αντώνη Καλογιάννη. «Είναι πολύ άδικο που έφυγε πρώτος και με άφησε πίσω»
«Εκτός όμως από την πανέμορφη φωνή του που με συγκινούσε αφάνταστα, ταίριαζαν πολύ και οι χαρακτήρες μας. Ήμασταν φίλοι!», αναφέρει στο συλληπτήριο μήνυμα του για τον θάνατο του τραγουδιστή Αντώνη Καλογιάννη ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης. Μάλιστα χαρακτηρίζει «πολύ άδικο» το γεγονός ότι ο Αντώνης Καλογιάννης έφυγε πρώτος και «με άφησε πίσω του να ζω με τις ωραίες μας αναμνήσεις, γεμάτες μουσική και αγάπη». Αναλυτικά το μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη:
«Για τον Αντώνη Καλογιάννη
11.02.2021
Με τον Αντώνη Καλογιάννη συνδέθηκα στενά. Σημάδεψε κυριολεκτικά το έργο μου δίνοντας πραγματικά μοναδικές ερμηνείες σε έργα όπως τα «Επιφάνια Αβέρωφ», το «Πνευματικό Εμβατήριο», η «Κατάσταση Πολιορκίας», ο «Ήλιος και Χρόνος», τα «Τραγούδια του Ανδρέα», τα «12 Λαϊκά», η «Νύχτα Θανάτου», τα «Γράμματα απ’ την Γερμανία» και σε τόσα άλλα τραγούδια

Εκτός όμως από την πανέμορφη φωνή του που με συγκινούσε αφάνταστα, ταίριαζαν πολύ και οι χαρακτήρες μας. Ήμασταν φίλοι! Σκέφτομαι ότι είναι πολύ άδικο που έφυγε πρώτος και με άφησε πίσω του να ζω με τις ωραίες μας αναμνήσεις, γεμάτες μουσική και αγάπη.

Αθήνα, 11.2.2021 Μίκης Θεοδωράκης»

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *