28/02/2021

Λαμπραντόρ 88 κιλών! Υπέρβαρος σκύλος σώζεται από ευθανασία και αποκτά ευκαιρία για μια νέα ζωή

Αυτό το γλυκύτατο λαμπραντόρ ζυγίζει 88 κιλά έφτασε ένα βήμα πριν τον θάνατο. Οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν να το δώσουν για ευθανασία, όμως τώρα έχει μία ευκαιρία για μία νέα και υγιή ζωή.

Ο Χάμερ είναι έξι ετών και ζυγίζει σχεδόν 90 κιλά.

Οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες του ήθελαν να τον δώσουν για ευθανασία, όταν κατάλαβαν ότι χρειάζεται ειδική διατροφή και ιατρική φροντίδα και δεν μπορούσαν πλέον να τον συντηρήσουν.

Ωστόσο, η περίπτωση του Χάμερ έπεσε στην αντίληψη κάποιων εθελοντών από την Ούφα, οι οποίοι επικοινώνησαν με ένα κέντρο που ειδικεύεται στη φροντίδα των λαμπραντόρ στο Τσελιάμπινσκ.

Οι υπεύθυνοι του κέντρου προσφέρθηκαν να βοηθήσουν και να αναλάβουν την αποκατάσταση και τη φροντίδα του Χάμερ.

Με την άφιξή του στο κέντρο, ο Χάμερ πρώτα υποβλήθηκε σε εξετάσεις σε κτηνιατρική κλινική. Μετά βίας μπορούσε να κινηθεί εξαιτίας των μεγάλων νυχιών του, τα οποία του προκαλούσαν πόνο όταν περπατούσε.

Σύμφωνα με τον κτηνίατρο, ο σκύλος ήταν παχύσαρκος και έπρεπε να χάσει άμεσα βάρος, καθώς κινδύνευε με σοβαρά προβλήματα υγείας, στο ήπαρ και τις αρθρώσεις του.

Η ιδρύτρια του κέντρου «LABRiKO», Εκατερίνα Γκαέβα, έχει αναλάβει τη φροντίδα του γλυκύτατου λαμπραντόρ.

Ο Χάμερ ακολουθεί τώρα ειδική διατροφή η οποία συνοδεύεται με αρκετή φυσική δραστηριότητα.

Ο σκυλάκος χρειάζεται να χάσει 40 κιλά για να επανέλθει στο φυσιολογικό.

Υπό τη στενή παρακολούθηση της Εκατερίνα, έχει αρχίσει να είναι πιο δραστήριος, περπατά με ευχαρίστηση, προσπαθεί να ακολουθήσει απλές εντολές και ανεβαίνει σκάλες.

Επόμενο βήμα είναι να βρεθεί ένα στοργικό σπίτι για τον Χάμερ, όπου θα έχει την κατάλληλη φροντίδα και υποστήριξη για μια νέα και υγιή ζωή.

sputniknews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *