24/10/2020

Κύμα στήριξης στο Καστελόριζο- Έλληνες σπεύδουν για διακοπές

Μπράβο! ???

 

Τεράστιο κύμα στήριξης από όλη την Ελλάδα «αγκαλιάζει» το Καστελόριζο τις τελευταίες ημέρες, έπειτα από την κρίσιμη προηγούμενη εβδομάδα που η Τουρκία προκαλούσε συνεχώς την ελληνική πλευρά με επίκεντρο το ανατολικότερο άκρο της χώρας μας και κατ΄επέκταση της Ευρώπης.

Αν και λόγω των εντάσεων, οι ακυρώσεις κρατήσεων διαδέχονταν η μία την άλλη, μετά την αποκλιμάκωση και την επαναφορά της καθημερινότητας στους φυσιολογικούς ρυθμούς, το ενδιαφέρον Ελλήνων για διακοπές στο νησί έχει αυξηθεί κατακόρυφα, προκειμένου να δείξουν την έμπρακτη στήριξή τους στους κατοίκους του νησιού.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο του νησιού, Στράτο Αμύγδαλο, το νησί δέχεται τις τελευταίες ημέρες πρωτοφανή στήριξη, μετά το πέρας των δύσκολων ωρών. Η στήριξη αυτή έχει γεμίσει με αισιοδοξία τους κατοίκους, αφού ο τουρισμός αποτελεί τη βασική πηγή εσόδων.

Οι κάτοικοι που δραστηριοποιούνται με τον τουρισμό εξέφρασαν ανησυχίες και για την αποφυγή του νησιού από Τούρκους τουρίστες ή από τουρίστες που επισκέπτονταν την γειτονική χώρα και επέλεγαν το γραφικό Καστελόριζο για μονοήμερη εκδρομή.

Πολλαπλές ήταν και οι ακυρώσεις Ροδίων επισκεπτών και γενικότερα Ελλήνων φοβούμενοι όχι μόνο τη διαμορφωθείσα κατάσταση αλλά και την πανδημία του COVID-19.

Ωστόσο, η κατάσταση φαίνεται ότι ανετράπη, αφού από χθες κιόλας καταφθάνουν στο νησί Έλληνες επισκέπτες που αποφάσισαν με τον τρόπο αυτό να στηρίξουν το Καστελόριζο, ενώ σύμφωνα με τον κ. Στράτο Αμύγδαλο το ενδιαφέρον έχει αυξηθεί κατακόρυφα και ο Αύγουστος αναμένεται να είναι ένας εξαιρετικός μήνας από πλευράς κρατήσεων.

Η αλληλεγγύη των Ελλήνων στο Καστελόριζο θα δώσει το έναυσμα και σε ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη να επισκεφτούν και να στηρίξουν το νησί, το οποίο αποτελεί το «φάρο» του νοτιοανατολικότερου άκρου όχι μόνο της χώρας μας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.