29/10/2020

Κορωνοϊός: 119 οι νεκροί στην Ελλάδα, ο τελευταίος 35 ετών χωρίς υποκείμενο νόσημα

Ακόμη δύο νεκροί από τον κορωνοϊό καταγράφηκαν την Τρίτη στην Ελλάδα.

Ο ένας ασθενής, μάλιστα, ήταν 35 ετών και δεν είχε υποκείμενα νοσήματα. Ο άτυχος 35χρονος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη.

Tα ξημερώματα εξέπνευσε ένας άνδρας 75 ετών που νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο άτυχος άνδρας Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο από τις 27 Μαρτίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και είχε υποκείμενο νόσημα κολπική μαρμαριγή.

Με τον τελευταίο αυτόν θάνατο ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα είναι πλέον 119.

Χθες ο αριθμός των νεκρών ήταν 117 με τελευταίο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας να είναι ένας 86χρονος άνδρας στην ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ, έχοντας καρδιολογικά προβλήματα.

Νωρίτερα την ίδια μέρα ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι έχουν καταγραφεί 2.425.000 κρούσματα παγκοσμίως και 166.058 θάνατοι.

Στην Ελλάδα όπως είπε υπάρχουν 10 νέα κρούσματα στη χώρα μας, 2.245 κρούσματα συνολικά. 61 διασωληνωμένοι, 84% με υποκείμενο νόσημα ή ηλικιωμένοι. Σε ότι έχει να κάνει με τους ελέγχους 54.344 κλινικά δείγματα έχουν ελεγχθεί ενώ 44 άνθρωποι έχουν βγει από τις ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας ήταν επιφυλακτικός σχετικά με τις νέες μελέτες αντισωμάτων. Τόνισε ότι ο ακριβής αριθμός εξαρτάται από διαφορετικούς παράγοντες στην κάθε χώρα και πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζουμε αν τα ανιχνευόμενα αντισώματα θα μας προστατέψουν και για πόσο καιρό. Δεν έχουμε συνολική ανοσία από τον ιό σε μεγάλο βαθμό».

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι θα πρέπει όλοι να δώσουμε προσοχή την διατροφή μας και να ακολουθούμε την μεσογειακή διατροφή.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι ο ελληνικός λαός απέδειξε την ξεχωριστή αποφασιστικότητα, πειθαρχία και υψηλό αίσθημα ευθύνης του. «Οι Ελληνες μπορούμε ενωμένοι να καταφέρουμε πολλά» τόνισε σχολιάζοντας την ανταπόκριση του λαού στα έκτακτα μέτρα.

«Υπενθυμίζω ότι τα περιοριστικά μέτρα εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο έως και τις 27 Απριλίου» τόνισε και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση προετοιμάζεται με σχέδιο και μέθοδο για την σταδιακή άρση των μέτρων- Βήμα-βήμα με σταθερές κινήσεις. Υπομονή ώστε να κερδίσουμε αυτή τη μάχη οριστικά, τίποτα δεν έχει κριθεί, χρειάζεται εγρήγορση και επιφυλακή».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος