24/10/2020

Κοζάνη: 86χρονη πήρε πτυχίο βοηθού Νοσηλευτή

Η 86χρονη Σουλτάνα Γκέσου ολοκλήρωσε τις σπουδές της και πήρε το πτυχίο του βοηθού Νοσηλευτή από το Επαγγελματικό Λύκειο της Κοζάνης. Επέστρεψε στις σχολικές αίθουσες σε ηλικία 80 ετών, και σήμερα «το όνειρό της γίνεται πραγματικότητα», όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κοζάνης.

Όπως εξηγεί η ίδια, επέλεξε τη νοσηλευτική καθώς σκέφτηκε πως «είναι μια ειδικότητα που της χρειάζεται τόσο για την ίδια όσο και να βοηθήσει αν ποτέ χρειαστεί». Η κα Γκέσου που πριν από λίγες μέρες πήρε το πτυχίο της, έχει μόνο καλά λόγια να πει για όλους όσους συνεργάστηκε.

Πότε δεν είναι αργά όμως. Με τη στήριξη των δικών της ανθρώπων σε ηλικία 80 ετών επέστρεψε στις σχολικές αίθουσες.

«Ήταν το μεγάλο μου όνειρο, το περίμενα πολλά χρόνια» αναφέρει η κα Σουλτάνα, που ξεκίνησε από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας από το οποίο αποφοίτησε το 2016 με βαθμό 19.6.

Η κα Σουλτάνα δε σταμάτησε όμως εκεί. Αρχικά πήγε στο Λύκειο και σύντομα αποφάσισε να πάει στο Επαγγελματικό Λύκειο καθώς όπως η ίδια λέει «σκέφτηκα πως είμαι μαθημένη από επαγγέλματα» και ακολούθησε την ειδικότητα του Βοηθού Νοσηλευτή.

Όπως εξηγεί η ίδια επέλεξε τη νοσηλευτική καθώς σκέφτηκε πως είναι μια ειδικότητα που της χρειάζεται τόσο για την ίδια όσο και για να βοηθήσει αν ποτέ χρειαστεί.

 

athensmagazine