08/03/2021

Καναδός φωτογράφος συλλαμβάνει πολικές αρκούδες παίζοντας σε χωράφια λουλουδιών

Σπάνια βλέπουμε πολικές αρκούδες έξω από ένα χιονισμένο περιβάλλον της Αρκτικής, αλλά αυτές οι αρκούδες δεν είναι σπάνιο να διασκεδάζουν το καλοκαίρι! Σε μια σπάνια σειρά εικόνων του καναδού φωτογράφου Dennis Fast, αυτοί οι λευκοί γίγαντες φαίνονται παίζουν σε ένα χωράφι με λεβάντες . Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στον κόλπο Hudson του Βόρειου Καναδά, κοντά σε καταλύματα του Churchill Wild στη Μανιτόμπα. Ο Γρήγορος εξηγεί τη γοητεία του με τις πολικές αρκούδες σε αυτό το απόσπασμα συνέντευξης.

«Δεν είναι μόνο το χρώμα τους που τους καθιστά έναν αγαπημένο στόχο της φωτογραφικής μου μηχανής», λέει ο Γρήγορος στο My Modern Met. ”

“Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με πυροβολισμούς πολικών αρκούδων στον πάγο και το χιόνι του κόλπου Hudson στον βόρειο Καναδά και σε άλλες πόλεις”

“Οι πολικές αρκούδες θα παίζουν με οτιδήποτε στο περιβάλλον τους”

“Έχω δει ένα τεράστιο αρσενικό να κρατάει αρκετές λεπίδες χόρτου στα γιγάντια πόδια του και να τα μασάει για πολύ καιρό σαν να απολάμβανε την υφή”

“Σε μια άλλη περίσταση, γέλασα δυνατά καθώς παρακολουθούσα μια χαλαρή πολική αρκούδα να ρίχνει τα πόδια της για να μαζέψει ένα μόνο λουλούδι από ένα στέλεχος ανθισμένων τριαντάφυλλων και να το κυλάει ανάμεσα στα χείλη του!”

“Όπως και πολλοί άνθρωποι, αγαπώ τα λευκά ζώα, είτε πρόκειται για αρκτικές αλεπούδες, χιονισμένες κουκουβάγιες, είτε για πολικές αρκούδες”

“Ωστόσο, δεν είναι μόνο το χρώμα τους που τους κάνει έναν αγαπημένο στόχο της φωτογραφικής μου μηχανής”

“Φαίνεται ότι δεν έχουν φροντίδα στον κόσμο, και ότι δεν υπάρχει τίποτα που φοβούνται”

Πηγή:boredpanda