13/04/2021

Καμάλα Χάρις: Μπορεί να είμαι η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος, αλλά δεν θα είμαι η τελευταία

Ο φόρος τιμής της Καμάλα Χάρις στις γυναίκες που άνοιξαν τον δρόμο πριν από εκείνη, για να γίνει η πρώτη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ (βίντεο)

Η Καμάλα Χάρις απέτισε φόρο τιμής στις γυναίκες που άνοιξαν τον δρόμο προκειμένου να γίνει εκείνη η πρώτη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και διαβεβαίωσε ότι δεν θα είναι η τελευταία.

Η Χάρις μίλησε στο Ντέλαγουερ πριν από τον Τζο Μπάιντεν, στις πρώτες ομιλίες του διδύμου των Δημοκρατικών, μετά τη νίκη τους στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. «Μπορεί να είμαι η πρώτη γυναίκα σε αυτή τη θέση, αλλά δεν θα είμαι η τελευταία», τόνισε η 56χρονη που έγραψε ιστορία σε αυτές τις εκλογές. Δεν είναι μόνο η πρώτη γυναίκα που θα αναλάβει την αντιπροεδρία, αφού σε αυτή τη θέση δεν είχε εκλεγεί έως τώρα μαύρος υποψήφιος ή με καταγωγή από την Ασία.

Στην ομιλία της, η Καμάλα Χάρις αναφέρθηκε στη μητέρα της- η οποία μετανάστευσε στις ΗΠΑ από την Ινδία- που «πίστευε τόσο βαθιά σε μια Αμερική στην οποία είναι δυνατό να υπάρξει μια τέτοια στιγμή», αναφερόμενη στην εκλογή της.

Είπε όπως ότι σκέφτεται και τις άλλες γενιές μαύρων, Ασιατών, λευκών, Λατίνων, γηγενών Αμερικανίδων, που άνοιξαν τον δρόμο για εκείνη. «Είναι η ραχοκοκαλιά της δημοκρατίας μας αυτές οι γυναίκες που έδωσαν μάχη πριν από 100 χρόνια για τη 19η τροπολογία», είπε αναφερόμενη στο εκλογικό δικαίωμα των γυναικών στις ΗΠΑ. «Απόψε εκφράζω τη μάχη τους, την αποφασιστικότητά τους και τη δύναμη του οράματός τους. Στέκομαι στους ώμους τους», συμπλήρωσε η Καμάλα Χάρις ντυμένη στα λευκά, κάτι που ερμηνεύθηκε ως ένας φόρος τιμής στις σουφραζέτες.

«Επιλέξατε ελπίδα, ενότητα, αξιοπρέπεια, επιστήμη και- ναι- αλήθεια. Επιλέξατε τον Τζο Μπάιντεν ως τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ», είπε ακόμη η εκλεγμένη αντιπρόεδρος. «Τώρα αρχίζει η αληθινή, σκληρή και απαραίτητη δουλειά», είπε ακόμη.

Πηγή: lifo