27/01/2021

Κάνει τόσο κρύο στο Οϊμιακόν της Σιβηρίας, που οι αγελάδες φορούν γούνινα σουτιέν – Βίντεο

Οι αγελάδες πρέπει να βγαίνουν έξω κάθε μέρα, ακόμα κι όταν οι θερμοκρασίες είναι κάτω από -60 (βίντεο)

Το κρύο στο Οϊμιάκον της Γιακουτίας στη Ρωσία είναι τόσο δριμύ, που οι αγελάδες εκεί χρειάζεται να φοράνε γούνινο σουτιέν.

Η θερμοκρασία εκεί πέφτει πολύ συχνά κάτω από τους -30 βαθμούς Κελσίου κι έτσι οι αγελάδες όταν βγαίνουν έξω πρέπει να φορούν στηθόδεσμο στους μαστούς τους.

«Οι αγελάδες περνούν το χειμώνα στο παχνί, αλλά κάθε μέρα πρέπει να βγαίνουν έξω, ακόμα κι όταν οι θερμοκρασίες είναι κάτω από -60» λέει ο 70χρονος Νικολάι Ατλάσοφ, που είναι γέννημα θρέμμα του Οϊμιάκον, στη Σιβηρία.

«Είμαι κυνηγός και η οικογένειά μου έχει 5 αγελάδες, μ’ αυτές βγάζουμε το “ψωμί” μας» λέει ο Νικολάι.

Τα σουτιέν για τις αγελάδες είναι φτιαγμένες από ένα μεγάλο τριγωνικό ζεστό ύφασμα, που μέσα έχει ραμμένη γούνα, ή από παλιά μάλλινα παλτά.

Οι παλιές κουκούλες συνήθως έχουν καλή εφαρμογή και έχουν τρία λουριά-τα δύο δένουν γύρω από το σώμα στην περιοχή της κοιλιάς κι ένα ακόμη κάτω από την ουρά.

Αυτή η πρακτική προστατεύει το ευαίσθητο δέρμα των μαστών και σώζει το γάλα, λένε οι ντόπιοι.

Η χαμηλότερη επίσημα καταγεγραμμένη θερμοκρασία στην περιοχή ήταν -67,7 βαθμούς Κελσίου το 1933, αλλά σύμφωνα με τους κατοίκους, τον Γενάρη του 1924 είχε πέσει στους -71,2.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα παιδιά του δημοτικού στο Οϊμιακόν συνεχίζουν να πηγαίνουν σχολείο μέχρι και με -52, με τα σχολεία να κλείνουν στους -56 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε το βίντεο:

sputniknews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *