25/01/2021

Ιταλία: Φωταγωγήθηκε το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο

Έχει ύψος 750 μέτρα!
Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο >>>
Το «μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο» άναψε όπως κάθε χρόνο τα λαμπάκια του στις πλαγιές του Monte Ingino, με θέα τη μεσαιωνική πόλη Gubbio στην Ιταλία.
Σηματοδοτώντας την εορταστική περίοδο, η πόλη φωτίζει το μαγικό χριστουγεννιάτικο δέντρο με περισσότερα από 700 φώτα σε μια ετήσια τελετή, που χρονολογείται από το 1981.
Φέτος, η τελετή φωτισμού μεταδόθηκε ζωντανά από την TrgMedia λόγω των ειδικών συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού.
Με ένα γιγαντιαίο αστέρι στην κορυφή, το δέντρο έχει ύψος 750 μέτρα και καλώδια 8,5 χιλιομέτρων που τροφοδοτούν τα φώτα και κατέχει τη δική του θέση στο βιβλίο Γκίνες από το 1991.
Το δέντρο έχει 300 πράσινα φώτα στο περίγραμμα και 400 πολύχρωμα στο εσωτερικό του.
Οι «ρίζες» του δέντρου εκτείνονται κοντά στα αρχαία τείχη του Gubbio ενώ το αστέρι του φτάνει στη βασιλική του προστάτη αγίου της πόλης, S. Ubaldo, στην κορυφή του βουνού.
Κάθε ένα από τα φώτα του δέντρου έχει «υιοθετηθεί» από ντόπιους, που είτε τα αφιερώνουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Μηνύματα αγάπης είτε για το καλωσόρισμα των νεογέννητων μωρών είτε για να χαιρετούν παππούδες και γιαγιάδες που έχουν πεθάνει και τους βλέπουν από τον ουρανό. Η πόλη Gubbio είναι συνήθως διακοσμημένη με όμορφα χριστουγεννιάτικα φώτα και φιγούρες από την ιστορία της Βίβλου, αλλά όλα αυτά έχουν ακυρωθεί φέτος λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης του κορωνοϊού.
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα παραμείνει αναμμένο από το σούρουπο έως αργά το βράδυ, μέχρι τον Ιανουάριο του 2021.
Κάθε ένα από τα φώτα του δέντρου έχει «υιοθετηθεί» από ντόπιους (2020.alberodigubbio)
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα παραμείνει αναμμένο από το σούρουπο έως αργά το βράδυ, μέχρι τον Ιανουάριο του 2021.(2020.alberodigubbio)
Το δέντρο έχει 300 πράσινα φώτα στο περίγραμμα και 400 πολύχρωμα στο εσωτερικό του. (EPA)

 

Πηγή: www.lifo.gr