18/04/2021

Ιταλία: Έκανε το τρίκυκλό του βιβλιοπωλείο και μοιράζει γνώση

Ιταλία: Έκανε το τρίκυκλό του βιβλιοπωλείο και μοιράζει γνώση (vid)

 

Σε μία περίοδο που η ανεργία έχει χτυπήσει “κόκκινο” ο 26χρονος Αλεσάντρο από την Ιταλία αποφάσισε να αγοράσει ένα τρίκυκλο και να το μετατρέψει σε βιβλιοπωλείο. Την επιχείρηση αυτή ονόμασε “περιπλανώμενες σελίδες”.

«Νομίζω ότι η λαϊκή αγορά είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα μέρη συνάντησης των ανθρώπων. Οι πολίτες πηγαίνουν για να αγοράσουν λαχανικά, ψωμί και άλλα προϊόντα. Όποτε αναρωτήθηκα γιατί να μην φέρω και βιβλία; Οι άνθρωποι μπορούν να αγοράσουν τα απαραίτητα για το σπίτι και ένα καλό μυθιστόρημα» δήλωσε ο Αλεσάντρο Μινέλα στην κάμερα του euronews.

Όμως οι νέοι περιορισμοί έχουν οδηγήσει στο κλείσιμο των υπαίθριων αγορών. Οπότε ο Αλεσάντρο πηγαίνει τα βιβλία στα σπίτια των πελατών του.

«Αν και πέρασε δύσκολα, ο Αλεσάντρο δεν το έβαλε κάτω και αποφάσισε να ακολουθήσει το παλιό του πάθος. Παρά τους περιορισμούς που πλήττουν την επιχείρηση του, εκείνος χρειάζεται μόνο μερικά βιβλία, ένα τρίκυκλο και αρκετό ενθουσιασμό» μεταδίδει από την πόλη Άστι ο ανταποκριτής του euronews Λούκα Παλαμάρα.

«Μου αρέσει πολύ που οι άνθρωποι συζητούν μαζί μου. Ζητούν την γνώμη μου και μου προτείνουν βιβλία. Δεν αγοράζουν απλά ένα προϊόν, κάτι που θα χρησιμοποιήσουν και στη συνέχεια θα το βάλουν στην άκρη. Επιλέγουν μια ιστορία που θα τους κρατήσει συντροφιά. Εγώ σημειώνω τους τίτλους που μου προτείνουν. Οπότε μπορώ να πω ότι λειτουργούμε συλλογικά» υποστηρίζει ο Αλεσάντρο Μινέλα.

Η επιχείρηση ονομάζεται «Περιπλανώμενες σελίδες». Ο Αλεσάντρο ελπίζει πως σύντομα θα μπορέσει να καλωσορίσει τους φίλους του βιβλίου σε κάποια υπαίθρια αγορά.

 

euronews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *