28/10/2020

Θεσσαλονίκη: Περιπολίες για να “μείνουν σπίτι” όσοι βολτάρουν στην παραλία

Η Δημοτική Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη μαζί με ομάδες ΔΙΑΣ ξεκίνησαν περιπολίες στο παραλιακό μέτωπο για να πείσουν τους πολίτες να “μείνουν σπίτι”.

Η απόφαση ελήφθη μετά τις σημερινές εικόνες στην παραλία στη Θεσσαλονίκη, στο τμήμα από το λιμάνι έως το Μέγαρο Μουσικής, όπου δεκάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας έκαναν βόλτα εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό.

Στο πλακόστρωτο βρέθηκαν δύο περιπολικά και πέντε μηχανές της δημοτικής αστυνομίας, αλλά και τέσσερα δίκυκλα της ομάδας ΔΙΑΣ προκειμένου να ενημερώνουν τον κόσμο για τις οδηγίες από τους αρμόδιους φορείς και τους κινδύνους εξάπλωσης της πανδημίας.

“Οι δυνάμεις της δημοτικής αστυνομίας και ΔΙΑΣ θα παραμείνουν έως αργά το βράδυ στην παραλία στη Θεσσαλονίκη. Το ίδιο θα κάνουν και αύριο το πρωί και για όσο διάστημα χρειαστεί κάνοντας έκκληση στους πολίτες να μένουν στα σπίτια τους. Είναι ώρα ατομικής ευθύνης και κοινωνικής υπευθυνότητας”, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για τα θέματα δημοτικής αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής.
 
..

«Κάνουμε ΕΚΚΛΗΣΗ σε όλες και όλους, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να τηρούν πολύ προσεκτικά τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!!! Είναι ώρα ατομικής ευθύνης και κοινωνικής υπευθυνότητας!!!», έγραψε στο facebook ο Δημήτρης Δαγκλής, εντεταλμένος σύμβουλος αρμόδιος για τη δημοτική αστυνομία του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Θερμή παρακληση, ακολουθείστε τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας. Μην κανετε άσκοπες μετακινήσεις, επιστρέψτε στα σπίτια σας», ακούγεται απο μεγάφωνα των περιπολικών.

«Καλούμε τους πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και να μείνουν σπίτι, δεν μπορούμε ωστόσο να το επιβάλουμε απλά περιμένουμε να ανταποκριθούν», τόνισε στη Voria.gr ο κ. Δαγκλής, προσθέτοντας ότι στο σημείο βρίσκονται δύο περιπολικά και πέντε μηχανές της δημοτικής αστυνομίας και τέσσερις μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ.

 
Πηγή: