21/01/2021

Θεσσαλονίκη – Καταγγελία: Κόβουν τη σύνταξη από 76χρονη νεφροπαθή για… 2 ευρώ

Χωρίς τη σύνταξή της βρέθηκε ξαφνικά μια 76χρονη νεφροπαθής στη Θεσσαλονίκη, μένοντας έτσι και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στο Thesstoday.gr, μία 76χρονη συνταξιούχος του ΟΓΑ, νεφροπαθής μητέρα, έπαιρνε σύνταξη των ανασφάλιστων υπερηλίκων, η οποία είναι της τάξεως των 338 ευρώ.

Κι όμως, της κόβουν το πενιχρό αυτό εισόδημα για μόλις… 2 ευρώ και το χειρότερο της αφαιρούν την κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης τη στιγμή που πρέπει να υποβάλλεται σε συνεχείς αιμοκαθάρσεις.

Όπως εξηγεί στο Thesstoday ο γιος της γυναίκας, “κάποια στιγμή βγαίνει ένας νόμος, ο 4093, του 2012, που αυτή τη σύνταξη, ξαφνικά τη βαφτίζουν επίδομα. Έπειτα, θέτουν ως προϋπόθεση, ώστε να παίρνει κάποιος το συγκεκριμένο επίδομα, πως δεν πρέπει να λαμβάνει κανένα άλλο προνοιακό επίδομα, που να ξεπερνάει τα 360 ευρώ.

Πολλοί σαν την μητέρα μου που έπαιρναν αυτό το επίδομα, είτε ήταν νεφροπαθείς, είτε όχι, επειδή το διατροφικό επίδομα, είναι προνοιακό επίδομα της τάξεως των 362 ευρώ, για αυτά τα επιπλέον δύο ευρώ, πρέπει να κόψουν την σύνταξη/επίδομα που αναφερθήκαμε”.

Πηγή: thetoc