03/12/2020

Θερινό σινεμά: Ένας μαγικός κόσμος!

 

 

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά με τη θερμοκρασία συνεχώς να αυξάνεται. Ωστόσο, τις θερμές μέρες διαδέχονται τα δροσερά βράδια και ο καθένας μας αναζητεί τρόπους για να τα αξιοποιήσει όσο το δυνατόν πιο εποικοδομητικά και διασκεδαστικά. Ένας από αυτούς είναι και το θερινό σινεμά. Το γιατί θα το δούμε παρακάτω…

Για τους λάτρεις των ταινιών, για μεγάλη μερίδα του κόσμου δηλαδή, ο κινηματογράφοςείναι ο αγαπημένος τους προορισμός. Βέβαια, κανείς δεν θέλει καλοκαιριάτικα να δει την ταινία του κλεισμένος σε μια αίθουσα και έτσι οι σινεφίλ είτε προτιμούν να δουν ταινία στην άνεση του σπιτιού τους, είτε να ψυχαγωγηθούν αλλιώς, παραγκωνίζοντας τη διάθεσή τους για μία σινεματική βραδιά.

 

Σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να φέρει τη λύση το θερινό σινεμά. Τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες μικρότερες πόλεις, τα θερινά σινεμά κερδίζουν μικρούς και μεγάλους. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας διαθέτουν θερινά σινεμά σχεδόν σε όλες τους τις περιοχές, αξιοποιώντας αυλές και ταράτσες σε κάθε γωνιά της πόλης.

 

 

 

Τι το ξεχωριστό όμως έχουν τα θερινά σινεμά που κερδίζουν ακόμα και όσους δεν είναι φαν του κινηματογράφου; Καταρχάς, είναι ένας ένας πρωτότυπος τρόπος για να απολαύσεις μία ταινία. Δεν είσαι αναγκασμένος να κλειστείς σε κάποιο χώρο, ενώ συνδυάζεις τις δροσερές βραδιές με τις αγαπημένες σου ταινίες.

Για τους πιο ρομαντικούς, και ιδίως για όσους θέλουν να βγουν με το ταίρι τους, το θερινό σινεμά είναι ένα άκρως ρομαντικό μέρος όπου μπορείς να απολαύσεις την ταινία σου κάτω από το φως των αστεριών.

Επιπλέον, οι λάτρεις των παλιών, διαχρονικών ταινιών έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αγαπημένες τους ταινίες, καθώς σε πολλά σινεμά, όπως για παράδειγμα το Cine Θησείον, προβάλλονται κλασικές διαχρονικές ταινίες.

 

 

Ρομαντικές, δραματικές, ταινίες παιδικές, αλλά και κωμικές, δράσης, περιπέτειας ή κλασικές καλύπτουν καθημερινά μέχρι και τους πιο απαιτητικούς σινεφίλ. Χαρακτηριστικά θερινά σινεμά της Αθήνας, με τον κόσμο να γεμίζει σχεδόν σε κάθε προβολή τους υπαίθριους χώρους, είναι το Cine Θησείον, το Cine Paris και φυσικά η Αίγλη Ζαππείου. Στη Θεσσαλονίκη ξεχωρίζουν τα ΑπόλλωνΝαταλί και Ελληνίς.

 

 

 

της Κατερίνας Μαρίντσιου

Πηγή: https://citycampus.gr