30/10/2020

Η Σημερινή Υπερπανσέληνος Θα Είναι Μία Από Τις Μεγαλύτερες Και Πιο Λαμπερές Του 2020

Μια ακόμη υπερπανσέληνος θα είναι ορατή από την Ελλάδα, καθώς η ελλειπτική τροχιά του θα φέρει το φεγγάρι πιο κοντά στη Γη.

Σύμφωνα με το Ημερολόγιο του παλαιού αγρότη, αυτό θα είναι το πρώτο από τα τρία μεγάλα φεγγάρια  που θα δούμε το 2020. Αυτή η υπερπανσέληνος  θα φτάσει σε πλήρη κορυφή στις 1:48 μ.μ. τη Δευτέρα 9η και θα πρέπει να είναι αισθητή ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε. Αυτό το φεγγάρι αναφέρεται συχνά ως «πανσέληνος των σκουληκιών» επειδή αυτή την εποχή το έδαφος μαλακώνει από τις βροχές  βγαίνουν από την ηρεμία τους και αρχίζουν να μας δείχνουν σημάδια της ερχόμενης άνοιξης.

Αυτό το φεγγάρι θα είναι το πρώτο από τα τρία supermoons το 2020 – τα άλλα δύο πρόκειται να εμφανιστούν στον ουρανό στις 7 Απριλίου και 7 Μαΐου, λέει το ημερολόγιο.

Αν θέλετε να πάρετε μια γεύση από αυτή την ενδιαφέρουσα πανσέληνο όλοι πρέπει  να πάτε έξω και να το απολαύσετε. Ωστόσο, αν ο ουρανός είναι συννεφιασμένος και τα πράγματα είναι σκοτεινά ή βροχερά, ίσως να μην μπορείτε να το δείτε όπως θα μπορούσατε διαφορετικά. Αν έχετε ένα τηλεσκόπιο να το βγάλετε έξω, ίσως είναι μια καλή ιδέα.

Όχι, δεν χρειάζεται να στέκεστε κάτω από το φως του φεγγαριού όλη τη νύχτα, αλλά τουλάχιστον να κοιτάζετε έξω απο  το παράθυρό σας μπορεί να σας κάνει καλό. Για κάποιο λόγο ξοδεύοντας λίγο χρόνο βλέποντας το φεγγάρι όταν είναι γεμάτο, πάντα με βοηθά να ξεφορτωθούμε το άγχος και να βρούμε μια πιο ήρεμη αίσθηση του  εαυτού.

Πηγή:awarenessact