23/11/2020

Η Κόστα Ρίκα θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που κλείνει ζωολογικούς κήπους και απελευθερώνει τα ζώα τους

Τα μεγάλα νέα που έχει δώσει η Κόστα Ρίκα έχουν χειροκροτηθεί από χιλιάδες ανθρώπους που αναζητούν μια καλύτερη ζωή για τα ζώα του πλανήτη μας.

Η Κόστα Ρίκα είναι μια από τις μικρότερες χώρες του κόσμου, καταλαμβάνει μόνο το 0,03% του συνολικού πλανήτη, αλλά η μεγάλη βιοποικιλότητα και τα πλούσια δάση της καθιστούν ένα απίστευτο σπίτι για πάνω από 500 χιλιάδες οργανισμούς.

Πρόσφατα, η χώρα ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τους ζωολογικούς κήπους προκειμένου να προστατεύσει και να διαφυλάξει τη ζωή των ζώων. Θεωρεί ότι η ζωή πίσω από τα σίδερα  δεν είναι δίκαιη.

Τα περισσότερα από τα ζώα θα μεταφερθούν σε φυσικά αποθέματα στη χώρα και κάποιες άλλες, σε πιο ευάλωτες καταστάσεις, θα αποσταλούν σε διαφορετικά ιερά και κέντρα διάσωσης.

Περισσότεροι από 500 χιλιάδες πτηνά, θηλαστικά, ερπετά και έντομα θα έχουν τελικά καλύτερη ποιότητα ζωής, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ένα πιο υγιές περιβάλλον αναπαραγωγής.

Σημαντικό στοιχείο στη λήψη αυτής της απόφασης ήταν η έγκριση ενός νέου νομοθετικού σώματος που επιδιώκει να προστατεύσει τα ζώα απο την  αιχμαλωσία. Αυτός ο νόμος προωθήθηκε χάρη στις κινήσεις υπέρ των ζώων που δημιουργήθηκαν σε όλο τον κόσμο.

Άλλες χώρες που έχουν προσχωρήσει στην προστασία των ζώων είναι η Ουγγαρία, η Χιλή και η Ινδία, όπου η εκμετάλλευση των δελφινιών έχει επίσημα απαγορευτεί. Με τη σειρά τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να γίνουν μία από τις πρώτες χώρες στις οποίες απαγορεύεται η συντήρηση των χιμπατζήδων.

Αναμφισβήτητα, όλα αυτά τα κινήματα και οι νέοι νόμοι προσφέρουν ένα καλύτερο τοπίο για την άγρια ​​φύση και, όπως αρκετές χώρες έχουν ήδη ενταχθεί στην υπόθεση, ελπίζουμε ότι άλλοι θα το πάρουν σταδιακά ως παράδειγμα και θα αρχίσουν να λαμβάνουν μέτρα για την προστασία στα ζώα του πλανήτη μας.

Πηγή:enteratedealgo