22/01/2021

Η Ιταλία αρχίζει να βλέπει το φως: η καμπύλη των νέων λοιμώξεων μειώνεται

Η Ιταλία είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό μολυσμένων ζώων μετά την Κίνα. Επίσης εκείνο που έχει καταγράψει τους περισσότερους θανάτους παγκοσμίως. Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 60.000 έχουν μολυνθεί και περισσότεροι από 6.000 νεκροί. Η Ρωσία έχει ακόμη αποφασίσει να στείλει 14 αεροπλάνα με ιατρικούς εμπειρογνώμονες και εξοπλισμό για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της νόσου.

Μετά από αρκετές μέρες κατά τις οποίες η προοπτική ήταν ειλικρινά ζοφερή, φαίνεται ότι η Ιταλία βλέπει πώς, σιγά-σιγά, οι αριθμοί αρχίζουν να μειώνονται , προκαλώντας μείωση της καμπύλης.

Η Ιταλία μειώνει την καμπύλη μετάδοσης

Το πιο επηρεασμένο μέρος είναι η Λομβαρδία . Για το λόγο αυτό, ο σύμβουλός του για θέματα υγείας ήθελε να πει σε συνέντευξη τύπου ότι:

“Μπορούμε να πούμε ότι είναι η πρώτη θετική ημέρα. Δεν είναι καιρός να τραγουδήσουμε τη νίκη, αλλά τελικά βλέπουμε ένα φως στο κάτω μέρος της σήραγγας. Είμαστε ήδη πάνω από την κορυφή της αποκαλούμενης καμπύλης μόλυνσης. “

Οι υποθέσεις έχουν μειωθεί από 3.900 την Κυριακή σε 3.700 την Τρίτη. Η εθνική ισοτιμία μειώθηκε, με 5,72% λιγότερες λοιμώξεις.

Ο αριθμός των θανάτων μειώθηκε επίσης . Τις τελευταίες 24 ώρες, πέθαναν 601 άνθρωποι. Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο ήταν καταστροφικό: 651 την Κυριακή και 800 το Σάββατο.

Τα πιο εκτεθειμένα προς το παρόν είναι οι τουαλέτες. Σύμφωνα με τη μελέτη που διεξήγαγε το ίδρυμα Gimbe βάσει δεδομένων του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας, 4.800 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας προσβλήθηκαν κατά την έναρξη της πανδημίας. Με άλλα λόγια, το 9% του συνολικού προσωπικού που είναι εγγεγραμμένο στη χώρα.

Και η βοήθεια προέρχεται από τη Ρωσία

Ο Πούτιν αποφάσισε να στείλει 14 αεροπλάνα από την Πολεμική Αεροπορία του. Εντός αυτών, το στρατιωτικό και ιατρικό προσωπικό ταξίδεψε για να βοηθήσει την Ιταλία ενάντια στο COVID-19. Συνολικά, σχεδόν 100 ειδικοί και μια εξειδικευμένη ομάδα απολύμανσης.

Παρόλο που οι αριθμοί είναι ολοένα και πιο ενθαρρυντικοί, ακολουθεί τη σύσταση στους πληθυσμούς με μόλυνση φάσης 1 να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ή να αποφύγουν την επαφή με το εξωτερικό.

Στην Αμερική αρχίζουν οι μολύνσεις. Ως εκ τούτου, συνιστάται να μαθαίνετε από την κατάσταση στην Ευρώπη και να διατηρείτε τα μέτρα ασφαλείας για να αποφύγετε ένα μεγαλύτερο κακό.

ilusionviajera