15/04/2021

Πολυτελής πολυκατοικία στη Πεντέλη έχει μέχρι και πισίνα και τα διαμερίσματα μοιάζουν με μικρές βίλες

Η εντυπωσιακή πολυκατοικία στη Νέα Πεντέλη που μοιάζει να αιωρείται -Με ιδιαίτερο σχήμα, λευκό χρώμα και πισίνα

 

Μια εντυπωσιακή πολυκατοικία με μοντέρνο design ετοιμάζεται στη Νέα Πεντέλη Αττικής.

Το διαφορετικό αυτό κτήριο είναι σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Μάρκο Σκαμπάλη. Πρόκειται για μια τετραώροφη πολυκατοικία 990 τ.μ., σε περιοχή ανερχόμενης οικιστικής ανάπτυξης.

Το επιβλητικό κτίσμα αποτελείται από δύο διώροφες κατοικίες (duplex) και τρία διαμερίσματα, σε ενιαίο κέλυφος: Οι δύο πρώτες προορίζονται για τους ιδιοκτήτες, ενώ τα οροφοδιαμερίσματα προς πώληση ή μίσθωση.

Στη νότια όψη -πρόσοψη του κτηρίου- αναπτύσσονται οι δύο διώροφες κατοικίες. Με τον χειρισμό στη διάρθρωση των όγκων καθ΄ ύψος και τις, εν μέρει, παράγωνες «γεωμετρίες», σκοπός είναι να «μειωθεί» ο τετραώροφος όγκος της πολυκατοικίας και να αποδοθεί μια αυτονομία στις δύο διακριτές και ογκομετρικά ανεξάρτητες κατοικίες, χωρίς, όμως, να θυσιάζεται η μορφολογική τους συνοχή.

Με τις φθίνουσες διατομές στις οικοδομικές μάζες επιχειρείται από τη μια η εξωστρεφής, αλλά ήπια, επαφή του λευκού όγκου με τον περιβάλλοντα χώρο και από την άλλη ο ημερήσιος, εσωστρεφής «φωτισμός» του με αυτοσκιές και ερριμμένες σκιές. Η μάζα φθίνει, η σωματικότητα παραμένει, διακριτική και μεταβαλλόμενη, χάρη στην κίνηση του φωτός, δηλαδή του χρόνου.

Η επεξεργασία της ανατολικής και της δυτικής όψης, με εσοχές, «ζεστές» επενδύσεις και υποδοχή της θέας η ανατολική, και λευκές, ορθές γωνίες η δυτική, έγινε με κριτήριο τη σχέση με το τοπίο και την ηλιοπροστασία

Στην ισόγεια στάθμη η παρουσία του υγρού στοιχείου πλαισιώνεται από δύο διατάξεις, πυκνή βλάστηση ανατολικά και πετάσματα από οξειδωμένα ελάσματα δυτικά: μια εκ προθέσεως ανομοιότητα σε προοπτική σύνθεση.

Το ιδιαίτερο σχήμα του, το λευκό χρώμα, το διάφανο τζάμι αλλά και το μπλε της πισίνας δίνει την αίσθηση ότι το κτήριο ίπταται στον αέρα και καταλήγει στο νερό ενώ εναρμονίζεται με το περιβάλλον.

 

Οι κρυφοί χώροι και τα σκαλοπάτια που ενώνουν τους ορόφους δίνουν στο κτήριο ένα μοντέρνο, φουτουριστικό design.

Αρχιτεκτονική μελέτη: Μάρκος Σκαμπάλης

Στατική μελέτη: Ιωάννης Ντινόπουλος

bovary.gr/enimerotiko

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *