18/04/2021

Η γεωργία του μέλλοντος: Το Παρίσι θα υποδεχτεί το μεγαλύτερο αγρόκτημα σε ταράτσα στον κόσμο

Το γιγαντιαίο έργο, που κατασκευάζεται στο Εκθεσιακό Κέντρο Παρισιού στα νοτιοδυτικά της πόλης, θα καλύπτει 14.000 τ.μ. (Βίντεο)

 

Μοιάζει με εικόνα από τις πόλεις του μέλλοντος, αλλά είναι ένα αρχιτεκτονικό έργο σε εξέλιξη. Ο λόγος για το μεγαλύτερο αγρόκτημα σε ταράτσα στον κόσμο, που κατασκευάζεται στο Παρίσι, στο Εκθεσιακό Κέντρο που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της πόλης.

Αρχικά καλύπτει 4.000 τ.μ., με την επιδίωξη να φτάσει σε έκταση τα 14.000 τ.μ. όταν ολοκληρωθεί, μέσα στο 2022.

Ήδη έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του με στόχο, σύμφωνα με στοιχεία του France 24, να παράγει καθημερινά, με τη συνεργασία μιας ομάδας 20 αγροτών, γύρω στον έναν τόνο φρούτα και λαχανικά που ευδοκιμούν στις εποχιακές και τοπικές συνθήκες.

«Υγιεινά, απαλλαγμένα από φυτοφάρμακα προϊόντα, που θα διατίθενται σε τοπικές επιχειρήσεις, εστιατόρια και συνεταιρισμούς της περιοχής» όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της εταιρείας του αστικού αγροκτήματος, Agripolis

Στόχος να παράγει καθημερινά, με τη συνεργασία μιας ομάδας 20 αγροτών, γύρω στον έναν τόνο φρούτα και λαχανικά που ευδοκιμούν στις εποχιακές και τοπικές συνθήκες.

Θα παρέχει, επίσης, τη δυνατότητα σε ντόπιους να νοικιάζουν αγροτεμάχια στη στέγη του εκθεσιακού κέντρου, για να καλλιεργούν τα δικά τους φρούτα και λαχανικά, ενώ, υγειονομικών μέτρων επιτρέποντος, οι επισκέπτες θα μπορούν να γεύονται τα προϊόντα του στο εστιατόριο που θα φιλοξενεί.

Οι αστικές φάρμες είναι η νέα τάση στις πόλεις του κόσμου, οι οποίες γίνονται όλο και μεγαλύτερες, όλο και πολυπληθέστερες. Ειδικά όταν ενσωματώνουν τα βιώσιμα ζητούμενα της παραγωγής τοπικών, εποχιακών, βιολογικών προϊόντων  όπως αυτό το πρότζεκτ.

Δείτε πώς θα είναι το μεγαλύτερο αγρόκτημα σε ταράτσα στον κόσμο, όταν ολοκληρωθεί:

 

womantoc