25/11/2020

Η Γαλλία υποχρεώνει τα σούπερ μάρκετ της να δωρίζουν προϊόντα που δεν έχουν πωληθεί.

Στο 2020 είμαστε και ακόμα οικογένειες δεν έχουν τίποτα να φάνε και, δυστυχώς, αντιμετωπίζουν μια κρίσιμη κατάσταση. Υπάρχουν οικογένειες που αν και η μητέρα ή ο πατέρας έχουν δουλειά, ο μισθός τους είναι τόσο χαμηλός ώστε να μην φτάνει για τη διατροφή όλων των μελών και επίσης να πληρώνει για τη στέγαση, το νερό και τον ηλεκτρισμό. Υπάρχουν άλλες οικογένειες που, αντίθετα, κανένα από τα μέλη τους δεν έχει βρει εργασία και δεν μπορεί να νοικιάσει σπίτι ή φαγητό για να επιβιώσει.

Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι και οικογένειες στους δρόμους που αγωνίζονται να επιβιώσουν από αυτή τη δαπανηρή ζωή και δυστυχώς βρίσκονται σε μια κατάσταση που είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγουν.

Ορισμένες εγκαταστάσεις προορίζονται αποκλειστικά για τη διατροφή των άστεγων και χωρίς πόρους για να τρέφονται οι ίδιοι και άλλοι είναι αφιερωμένοι στη δωρεά προϊόντων για οικογένειες που δεν μπορούν να αγοράσουν τρόφιμα για τον εαυτό τους, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του κόκκινου σταυρού Ισπανία

Άλλες χώρες, αντί να αποφασίσουν να λάβουν διάφορα μέτρα, όπως ήταν το παράδειγμα της Γαλλίας ψήφισαν νόμο το 2016  ότι θα υποχρεώνονται  όλα τα σούπερ μάρκετ σε αυτή τη χώρα τα τρόφιμα που δεν πωλήθηκε σε μια χρονική περίοδο,  θα μπορούσε να να προσφέρονται σε οργανισμούς και τράπεζες τροφίμων.

Αλλά όχι μόνο αυτό, αλλά και τα εστιατόρια ήταν επίσης υποχρεωμένα ότι, αν έχουν αφήσει φαγητό, έχουν την υποχρέωση να τα προετοιμάσουν σε τσάντες και στη συνέχεια να τα δώσουν σε εκείνους τους πελάτες που πραγματικά χρειάζονται και τα κατοικίδια ζώα τους επίσης.

Με αυτό το νέο νόμο, η Γαλλία πλησιάζει περισσότερο στην επίτευξη ενός στόχου ο οποίος αρχικά φαινόταν αδύνατος για όλους.

Ήταν ελπίδα ότι αυτή η πρωτοβουλία θα έκανε αυτή τη χώρα να κερδίσει το πρώτο βραβείο του Δείκτη Διατροφικής Βιωσιμότητας , που δημιουργήθηκε από το Κέντρο Barilla  και την Economist Intelligencia Unid δύο μεγάλες δυνάμεις στη βιομηχανία τροφίμων.

Για να κερδίσει αυτό το βραβείο υπάρχουν τρεις παράγοντες που αναλύονται . Το πρώτο είναι η σπατάλη τροφίμων , το δεύτερο είναι η διατροφή και η ποιότητά του και τέλος θα βρούνε τη γεωργία και το πώς σέβεται το περιβάλλον.

Χάρη στις τρεις αυτές κατευθυντήριες γραμμές και έχοντας τα καλύτερα αποτελέσματα, η Γαλλία βρίσκεται σήμερα στην κορυφή των χωρών που τροφοδοτούν με βιώσιμο τρόπο. Ένα πολύ αξιοθαύμαστο επίτευγμα πρέπει να ειπωθεί.

Πηγή: PlayGroundMAG