18/01/2021

Η Αυστραλία δεν έχει πυρκαγιές πάνω από 240 ημέρες

 

Υπέροχα νέα δεν μιλάμε για πολλά ? ?

Έχουν περάσει περισσότερες από 240 ημέρες και τελικά δεν υπάρχουν εστίες που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των Αυστραλών. Οι πυρκαγιές έχουν πλήξει εκατομμύρια εκτάρια βλάστησης και δισεκατομμύρια ζώα.

Από τον Ιούλιο του 2019, οι πυρκαγιές άρχισαν μέχρι τον Μάρτιο του 2020 και τελικά σταμάτησαν οι φλόγες, χάρη στις αρχές, τους εθελοντές και τις έντονες βροχές.

Η NSW αγροτική πυροσβεστική υπηρεσία, μια εθελοντική υπηρεσία πυρόσβεσης που βοήθησε τους τελευταίους μήνες, επιβεβαίωσε τα καλά νέα στο Twitter στις 2 Μαρτίου.

Για πρώτη φορά από τις αρχές Ιουλίου του 2019, δεν υπάρχει καύση βλάστησης στο #NSW. Αυτό σημαίνει περισσότερες από 240 ημέρες πυρκαϊάς για το κράτος », γράφει ο λογαριασμός.

Ο αναπληρωτής Επίτροπος RFS, Ρόμ Ρότζερς, επιβεβαίωσε στις 13 Φεβρουαρίου 2020 ότι όλες οι πυρκαγιές που πυρπολούσαν εκείνη τη στιγμή είχαν σβήσει.

Ήταν μια πραγματικά καταστροφική εποχή τόσο για τη βλάστηση, όσο και για τους πυροσβέστες, όπως για τους κατοίκους που έχουν υποφέρει τόσο πολύ “.

Όλα τα αυστραλιανά κράτη επηρεάστηκαν από τις πυρκαγιές, αλλά η Νέα Νότια Ουαλία ήταν η πιο πληγείσα, και τον Δεκέμβριο το Σύδνεϋ μετρά την ποιότητα του αέρα και το αποτέλεσμα ήταν έντεκα φορές το “επικίνδυνο” επίπεδο.

Τώρα που δεν υπάρχουν ενεργές πυρκαγιές στις πληγείσες πόλεις της Αυστραλίας, οι αρχές εργάζονται για να βοηθήσουν τους πληγέντες να αποκαταστήσουν τη ζωή τους.

Πηγή:yotengovoz