16/04/2021

Η απόλυτη θυσία μίας μητέρας: Αρνήθηκε τη θεραπεία για τον καρκίνο μέχρι να γεννήσει τα μωρά της

Μία γυναίκα που ήταν έγκυος σε δίδυμα ήρθε αντιμέτωπη με μία αδύνατη επιλογή. Τη γέννηση των μωρών της ή τη ζωή της. Για μια μητέρα όμως ίσως αυτό δεν είναι καν επιλογή… -Βίντεο

Η 32χρονη Ντανιέλ Ντικ από το Κάνσας, πέθανε όταν αποφάσισε να καθυστερήσει τη θεραπεία για τον καρκίνο για να προστατεύσει τη ζωή των αγέννητων παιδιών της.

Η Ντανιέλ, ήδη μητέρα ενός κοριτσιού, τον Δεκέμβριο του 2016 έμεινε δεύτερη φορά έγκυος, αυτή τη φορά με δίδυμα, όμως στην αρχή της εγκυμοσύνης άρχισε να υποφέρει από έντονους πονοκεφάλους.

Το απέδωσε σε συμπτώματα της κύησης, όταν κάποια στιγμή επιδεινώθηκε σε βαθμό που δεν μπορούσε να αρθρώσει πάνω από τρεις λέξεις μαζί.

Στη 17η εβδομάδα εγκυμοσύνης, οι εξετάσεις έδειξαν τι προκαλεί τους πονοκεφάλους της.

Το 2011, η Ντανιέλ είχε προχωρήσει στην αφαίρεση ενός μελανώματος, υποβλήθηκε σε θεραπεία και θεωρούνταν ότι είχε απαλλαγεί από τον καρκίνο.

Έμεινε έγκυος το 2015 και γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι, την Τέιλορ.

Όμως τώρα, πέντε χρόνια μετά το μελάνωμα είχε επιστρέψει, αυτή τη φορά κάνοντας μετάσταση στον εγκέφαλο και στην κοιλιακή χώρα ως καρκίνος τέταρτου σταδίου.

Με χειρουργική επέμβαση, οι γιατροί αφαίρεσαν από την γυναίκα τρεις όγκους από τον εγκέφαλο και δύο από την κοιλιακή χώρα, όμως χρειαζόταν περαιτέρω θεραπεία με ακτινοβολία και χημειοθεραπεία άμεσα.

Όμως η Ντανιέλ γνωρίζοντας ότι με τη θεραπεία τα αγέννητα μωρά της δεν θα επιζούσαν, αρνήθηκε και αποφάσισε πρώτα να τα φέρει στον κόσμο.

Η γυναίκα τον Ιούλιο του 2017, γέννησε δύο υγιέστατα παιδιά, τον Κόλμπι και την Ρίγκαν και αμέσως μετά οι γιατροί ξεκίνησαν εντατική αγωγή, όμως ήταν ήδη αργά.

Ο καρκίνος είχε ήδη προχωρήσει στη σπονδυλική της στήλη και είχε μεγαλώσει στον εγκέφαλο

Μετά από δέκα μήνες πέθανε στο νοσοκομείο στο Χιούστον, περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της, σε ηλικία μόλις 32 ετών.

sputniknews