30/11/2020

Η εντυπωσιακή «Μαύρη Τρύπα» της Μάνης έχει στο εσωτερικό της ένα μικρό δάσος (βίντεο)

Απολαύστε μια “πτήση” με drone πάνω από το σπηλαιοβάραθρο. Οι κάθετοι “τοίχοι” του προκαλούν δέος και χάρη σ’ αυτούς δημιουργούνται οι ιδανικές συνθήκες για ένα μικρό δάσος στο εσωτερικό του. (βίντεο)

Το μονότομο αυτό τοπίο όμως ξαφνικά διακόπτεται από μία “Μάυρη Τρύπα”. Και την ονομάζουμε έτσι γιατί είναι το μόνο σημείο που δεν ανατέλλει και δεν βλέπει ο καυτός ήλιος της Μάνης. Πετάμε με drone πάνω από το σπηλαιοβάραθρο που πιθανότατα ονομάζεται Βαθύ Μουζί – από τις ελάχιστες πληροφορίες που υπάρχουν γι αυτό.

Οι κάθετοι “τοίχοι” του προκαλούν δέος και χάρη σ’ αυτούς και το μεγάλο βάθος που έχει, δημιουργούνται οι ιδανικές συνθήκες για ένα μικρό δάσος στο εσωτερικό του. Η υγρασία που παγιδεύεται εκεί και η ελάχιστη ηλιοφάνεια που μπαίνει στο βάραθρο τροφοδοτούν τα μοναδικά στην περιοχή δέντρα ώστε να έχουν ευδοκιμήσει και να ανταγωνίζονται ποιο θα μπορέσει να βρει πρώτο πάνω από την επιφάνεια του εδάφους.

Σίγουρα αξίζει να μελετηθεί περαιτέρω από τους σπηλαιολόγους ώστε να χαρτογραφηθεί και να αποκαλύψει τα καλά κρυμμένα μυστικά της.

Οι διαστάσεις της “Μαύρης Τρύπας” είναι περίπου 50 x 30 μέτρα. Απολαύστε την πτήση πατώντας εδώ -> Google maps.

Πηγή: news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *