28/11/2020

Η «αιώνια καταιγίδα» της λίμνης Μαρακαΐμπο! (βίντεο)

Το φαινόμενο που εντυπωσιάζει: Η λίμνη που έχει… αιώνια καταιγίδα! (βίντεο)

Κάθε χρόνο κάνουν την εμφάνισή τους πάνω από 1,2 εκατομμύρια κεραυνοί!⚡️⚡️⚡️

 

Το φαινόμενο που παρατηρείται στη λίμνη Μαρακαΐμπο στη Βενεζουέλα εδώ και αιώνες, εντυπωσιάζει όποιον βρεθεί εκεί και το δει.

Οι πιο έντονες και πιο φωτεινές αστραπές εμφανίζονται στις καταιγίδες, που φτάνουν τα 40.000 βολτ και κάνουν τη νύχτα μέρα.

Αυτό επαναλαμβάνεται 160 φορές το χρόνο, ενώ μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 ώρες. Κάθε χρόνο κάνουν την εμφάνισή τους πάνω από 1,2 εκατομμύρια κεραυνοί (ο υψηλότερος αριθμός στον κόσμο) και το φαινόμενο είναι ορατό από περίπου 250 μίλια μακριά!

Οι άνθρωποι της βορειοδυτικής Βενεζουέλας αποκαλούν το φαινόμενο «rib a-ba», αλλά και «Relámpago del Catatumbo», δηλαδή η «αιώνια καταιγίδα». Κάθε χρόνο παράγονται πάνω από 1,2 εκατομμύρια κεραυνοί (ο υψηλότερος αριθμός στον κόσμο) και το φαινόμενο είναι ορατό από περίπου 250 μίλια μακριά. Για αιώνες ο «Φάρος του Μαρακαΐμπο» κατηύθυνε ναυτικούς και ψαράδες το βράδυ. Πλέον αποτελεί ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο της περιοχής.

Οι αστραπές φωτίζουν τον νυχτερινό ουρανό με έναν συνδυασμό λαμπερών χρωμάτων που αλλάζουν ανάλογα με τα διαφορετικά είδη ατόμων στον αέρα. Σε ξηρό αέρα η αστραπή φαίνεται λευκή, αλλά όταν ο αέρας περιέχει υγρασία τα άτομα υδρογόνου δημιουργούν μια ισχυρή κόκκινη γραμμή κάνοντας την αστραπή να φαίνεται μοβ.

Πηγή: e-daily, perierga

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *