31/10/2020

ΗΠΑ: Ζευγάρι ανακάλυψε ότι μένει μαζί με χιλιάδες μέλισσες, όταν φρέσκο μέλι άρχισε να τρέχει από τους τοίχους

Ένα ζευγάρι από την Πενσιλβανία δεν ήξερε ότι είχαν φιλοξενούμενους στο σπίτι έως ότου άρχισαν να ρίχνουν γραμμές φρέσκου μελιού στους τοίχους του λάσπης του σπιτιού τους.

Η Αντρέα Ιζαμπέλ και ο σύζυγός της Τζάστιν, ζουν στο σπίτι αυτό, ηλικίας 10 ετών, εδώ και πέντε χρόνια και δήλωσαν στο CNN πως δεν είχαν κανένα σημαντικό πρόβλημα με την κατοικία τους, εκτός από τις επισκευές που εμφανίζονται πάντα σε ένα παλιό σπίτι.

Την Παρασκευή, η Άντρεα είπε ότι στην περιοχή της ξέσπασε καταιγίδα με αποτέλεσμα να πιστεύει ότι η ουσία που έτρεχε στους τοίχους του σπιτιού, ήταν από το νερό της βροχής. Το Σάββατο όμως, το πρωί, το ζευγάρι έριξε μια πιο προσεκτική ματιά και συνειδητοποίησε πως το υγρό αυτό, ήταν στην πραγματικότητα φρέσκο μέλι.

«Δεν έχουμε ακούσει ποτέ ούτε βουητό ούτε τίποτα» είπε η Άντρεα. «Όταν είδαμε τις σταγόνες, αρχίσαμε να ψάχνουμε από πού προέρχονταν». Η ιδιοκτήτρια είπε ότι πήγε στο παράθυρο της κρεβατοκάμαράς της και κοίταξε έξω μέχρι που είδε τις μέλισσες να εισέρχονται και να βγαίνουν από ένα άνοιγμα κατά μήκος της στέγης της.

Ο Τζάστιν δήλωσε: «Παρατηρήσαμε αυτές τις υγρές γραμμές να κατεβαίνουν στον τοίχο μας και δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι ήταν» είπε. «Λοιπόν, με πολύ προσεκτικό γλείψιμο… ναι, αυτό είναι μέλι!». Μάλιστα, το μέλι φαίνεται πως προερχόταν από την σοφίτα, και έχει φτάσει μέχρι το υπόγειο.

Ο Άλαν Λατάντσι, εργολάβος και μελισσοκόμος επιθεώρησε το σπίτι το Σάββατο και υπολόγισε ότι η αποικία έχει περίπου 20.000 έως 30.000 μέλισσες. «Νομίζω ότι το νερό μπήκε στην αποικία και ξέπλυνε το νέκταρ από τις κυψέλες και το έκανε πιο υγρό, γι’ αυτό και άρχισε να τρέχει στον τοίχο» δήλωσε ο Λατάντσι στο CNN.

Κι ενώ τα παιδιά της Άντρεα είναι ξετρελαμένα με την ιδέα πως τρέχει μέλι από τους τοίχους, όπως επίσης και ο σκύλος της οικογένειας, ο μελισσοκόμος θα εξαγάγει τελικά την αποικία των μελισσών και θα την μεταφέρει σε άλλη τοποθεσία.

Πηγή: lifo