21/01/2021

Ζώα αλμπίνο, πλάσματα κατάλευκα, τα οποία αποτελούν εξαιρετικές σπάνιες περιπτώσεις απόκοσμης ομορφιάς.

Ο αλφισμός ή αλμπινισμός ή λευκοπάθεια είναι μια πάθηση που εμφανίζεται εκ γενετής και σαν κύρια συνέπεια έχει το λευκό χρώμα στο δέρμα και στις τρίχες, ενώ η ίριδα των ματιών είναι ρόδινη.

Ο αλμπινισμός προκαλείται από την έλλειψη χρωστικής και οφείλεται σε βλάβη των γονιδίων που καθορίζουν τη σύνθεση της μελανίνης.

Εδώ είναι μερικά από αυτά:

Albino μαϊμού αράχνη , στο ζωολογικό κήπο του Barranquilla της Κολομβίας, υπάρχει ένα δείγμα που ανήκει στο είδος Ateles ater , γνωστό με το όνομα Marimonda.

Ο Albino python , στον ζωολογικό κήπο Matecaña στην Pereira της Κολομβίας, υπάρχουν πολλά δείγματα που ανήκουν στην οικογένεια Pythonidae .

Ο πιγκουίνος της Νότιας Αφρικής Albino , με το όνομα Snowdrop, έζησε στο ζωολογικό κήπο του Μπρίστολ στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι που πέθανε τον Αύγουστο του 2004.

Ο Albino gorilla, γνωστός ως Snowflake, έζησε στο ζωολογικό κήπο στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, μέχρι το 2003.

Αλμπίνο παγώνια , από τους ζωολογικούς κήπους του Zacango, Μεξικό. Κονέκτικατ, ΗΠΑ; 

Ο κροκόδειλος Albino ονομάστηκε Claude. Ζει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. σε ένα βάλτο μέσα στην Ακαδημία 

Φωτογραφία: Ζωολογικός κήπος Νέα Ορλεάνη

Το λιοντάρι Albino , με το όνομα Ludwing, ζει σε ζωολογικό κήπο στο Κίεβο της Ουκρανίας. Έχει επίσης καταγραφεί η γέννηση των τίγρων αλμπίνο.

Φωτογραφία: RTVG

Φωτογραφία: NATGEO

Ο Albino Koala , που ονομάζεται Onya, ζει σήμερα στην Αυστραλία. Σε αυτήν την περιοχή έχουν επίσης καταγραφεί γεννήσεις καγκουρό Albino.

Φωτογραφία: Κόλα Κόλα

Η φάλαινα Albino humpback , από το 1991 υπήρξε το Migaloo, όπως το έδωσαν οι κάτοικοι των αυστραλιανών ακτών.

Το κοράκι του Αλμπίνο, δύο από αυτά έχουν δει στην άγρια ​​φύση στη νοτιοδυτική Ινδία.

Η καμηλοπάρδαλη Albino , δύο από αυτά ζούσαν  στην Κένυα της Αφρικής. Μια μαμά και το μωρό της. Και οι δύο σκοτώθηκαν από λαθροκυνηγούς.

Άσπρο άλογο αλμπίνο , τα μάτια του δεν είναι κοκκινωπά, αλλά καφέ ή ανοιχτό μπλε, σε αντίθεση με τα άλογα που είναι λευκά, χωρίς ανεπάρκεια μελατονίνης.

Ο αλλιγάτορας Αλμπίνο , ο πιο διάσημος ονομάστηκε White Diamond και έζησε στο πάρκο Serengeti.

 

extremomundial