13/04/2021

Ε όχι και να κατηγορούμε τον Μακρόν για το μακελειό!

Οι εξωφρενικές δικαιολογίες που σχεδόν “χρεώνουν” τις αποτρόπαιες δολοφονίες πολιτών στον Γάλλο Πρόεδρο

 

Αν είσαι αντικληρικαλιστής (πόσο μάλλον και άθεος) θα έπρεπε να λες τα ίδια, πάνω-κάτω για όλες τις θρησκείες. Να μη δίνεις ασυλία στα στραβά καμίας. Σε πολλά μπορεί να είχα/έχω άθελά μου υποκριτική στάση και διπλά στάνταρ, σ’ αυτό όμως όχι: Όπως κράζω πατόκορφα τους Χριστιανούς Ορθόδοξους παπάδες όταν φέρονται απαράδεκτα, έτσι αντιμετωπίζω πάντα πιστούς κάθε θρησκείας όταν φέρονται απαράδεκτα.

Και δε με νοιάζει αν με κατηγορήσουν για χριστιανοφοβία (οι μεν) ή ισλαμοφοβία (οι δε).

Ξέρουμε βέβαια πως, για κάποιο διεστραμμένο λόγο, η -κακώς εννοούμενη- Αριστερά της Δύσης, κουνάει το δάχτυλο στις δυτικές, χριστιανικές θρησκείες αλλά είναι εξαιρετικά επιεικής με το Ισλάμ. Ξαφνικά τους πιάνει ο πόνος για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά μόνο των Ισλαμιστών, όχι πχ. των καταπιεσμένων γυναικών τους ή των γκέι που φυλακίζουν στις χώρες τους. Δικαιωματιστές μέχρι το κόκαλο, μέχρι όμως να χρειαστεί να πούμε κάτι κακό για το ακραίο Ισλάμ.

Οι δικαιολογίες που τους δίνουν; Χίλιες δυο: Υπέφεραν απ’ τις Σταυροφορίες πριν από 8 αιώνες, η Δύση τους αποίκισε κάποτε, και πάει λέγοντας – λες και κανένας άλλος δεν υπέφερε ποτέ.

Σήμερα, ο πρώην Πρωθυπουργός της Μαλαισίας (όχι Αριστερός αλλά Ισλαμιστής) έγραψε αυτό:
«Οι Μουσουλμάνοι έχουν δικαίωμα να είναι θυμωμένοι και να σκοτώσουν εκατομμύρια Γάλλους για τις σφαγές του παρελθόντος»

Υπάρχουν όμως και νέες δικαιολογίες.

1. Η Δύση τους προκάλεσε, όπως κι ο Μακρόν επειδή, λέει, έβαλε σε δημόσια κτήρια σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ. 

Αυτό δεν ισχύει: Δεν έβαλε κανένα σκίτσο. Μια Περιφερειάρχης τα έβαλε και *μόνο* στην περιοχή της, και *μόνο* σε δύο κτήρια. Η είδηση παραποιήθηκε (δάκτυλος Τουρκίας; δάκτυλος Ρωσίας;) και στοχοποιήθηκε ο Μακρόν. Πάει αυτό. (Αλλά και να είχε βάλει ο Μακρόν σε κάθε πόλη, σε κάθε κτήριο και πολυκατοικία, θα δικαιολογούσε αυτό έστω και έναν αποκεφαλισμό;)

2. Το Charlie Hebdo φταίει, με τις καφρίλες του προκάλεσε τους πιστούς. 

Καταρχάς αυτό κάνει το Charlie Hebdo όλα τα χρόνια της λειτουργίας του. Προκαλεί με καφρίλες τους πιστούς. Προσέξτε όμως: τους πιστούς ΟΛΩΝ των θρησκειών, και κυρίως της κυρίαρχης στη χώρα Ρωμαιοκαθολικής θρησκείας.

Πατήρ Υιος και Άγιο Πνεύμα: Τι περίεργο, κανένας δε δολοφονήθηκε εξαιτίας αυτού του παλαιότερου εξωφύλλου!

Μόνο οι εξτρεμιστές συγκεκριμένης θρησκείας μέχρι στιγμής θεώρησαν πως έχουν το Θείο Δικαίωμα να μπουν στα γραφεία του περιοδικού και να δολοφονήσουν κόσμο και μετά να αποκεφαλίσουν καθηγητή που έδειξε γελοιογραφίες, και μετά να ξαναρχίσουν τους αποκεφαλισμούς επειδή οι γελοιογραφίες προβλήθηκαν σε δυο κτήρια.

Ένας καρτουνίστας απ’ τη Βραζιλία (αρνητής του Ολοκαυτώματος αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία), ανέβασε αυτό, λέγοντας ότι φταίνε δυο πλευρές – η Γαλλία μάλιστα ξερνά «ισλαμοφοβία».

«Το Charlie Hebdo υποδαυλίζει την Ισλαμοφοβία στη Γαλλία κι ο Ερντογάν υποδαυλίζει το θρησκευτικό εξτρεμισμό. Αυτοί οι δύο φταίνε για τη νέα τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια.»

Αυτοί οι δύο φταίνε λοιπόν! Όχι πχ. οι τρομοκράτες οι ίδιοι. Όχι η θρησκεία…

(Αν η μετάφραση του σκίτσου ήταν ειλικρινής: «Σταματήστε να κοροϊδεύετε τη θρησκεία μας γιατί θα σας αποκεφαλίσουμε. Αλλά δε θα είναι δικό μας λάθος που δε μπορούμε να λειτουργήσουμε σαν άνθρωποι σε μια κοινωνία, εσείς πρέπει να αλλάξετε.»)

Όμως οι γελοιογραφίες, όσο απαράδεκτες κι αν (δεν) είναι, δεν αποκεφάλισαν ποτέ κανέναν. Ή μήπως άραγε ο συγκεκριμένος καρτουνίστας δέχεται πως αν χάσει το κεφάλι του επειδή κάποιος θίχτηκε με το παραπάνω σκίτσο του θα έφταιγε κι ο ίδιος.

Το να λες «ναι μωρέ όμως κι ο Μακρόν προκάλεσε τους Ισλαμιστές» ή «καλά δεν σκέφτηκαν ότι θα ακολουθήσουν αντίποινα;» (σαν να είναι ισοβαρές αντίποινο η δολοφονία!) έχει μια λογική αν έχεις παραιτηθεί τελείως κι έχεις αποφασίσει ότι θα σκύψεις το κεφάλι για ό,τι ενοχλεί τους τραμπούκους. Αν έχεις δεχτεί πως από δω και πέρα στην ίδια σου τη χώρα δε θα μπορείς να εφαρμόζεις τη δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου.

Αλλιώς δεν έχει καμία λογική. Το «φταίνε οι δολοφόνοι, αλλά φταίει κι αυτός που τους προκάλεσε» μοιάζει επικίνδυνα το ίδιο με το «δε φταίει μόνο ο βιαστής αλλά κι η κοπέλα που ντύθηκε προκλητικά». Ταυτόχρονα όμως θυμίζει και το «μη θυμώσεις το μπαμπά, γιατί θα μας δείρει, δεν φταίει αυτός έτσι είναι οξύθυμος και πρέπει να το σεβαστούμε. Στην πραγματικότητα εμείς φταίμε αν τον θυμώσουμε και μας αξίζει ό,τι συμβεί».

Ε όχι. Δε θα ζητήσουμε και συγνώμη από τους φανατικούς επειδή θίχτηκαν και σφάζουν κόσμο. Όλο το βάρος της ευθύνης πέφτει στους δολοφόνους, σε κανέναν άλλο.

Πηγή: mikropragmata.lifo.