31/10/2020

Εύβοια: η συγκινητική στιγμή που διασώστης αφήνει παιδί στην αγκαλιά της γιαγιάς του

Ο διασώστης φιλάει το παιδί στο μέτωπο πριν το παραδώσει στη γιαγιά του! Μακάρι να είναι καλά και να μην ξαναζήσουν τέτοιες στιγμές αγωνίας…

 

Οι στιγμές που ζει τα τελευταία 24ωρα η Εύβοια είναι συγκλονιστικές, με τις καταστροφικές πλημμύρες που έφερε η κακοκαιρία «Θάλεια» να έχουν προκαλέσει μια ανείπωτη τραγωδία που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και θανάτους μικρών παιδιών. Μέσα σ’ όλη αυτήν τη σκοτεινιά όμως, υπάρχουν και οι στιγμές που μας γεμίζουν ελπίδα, όπως η εικόνα του διασώστη που παραδίδει ένα μωρό παιδί στην αγκαλιά της γιαγιάς του σώο και αβλαβές, αφού πρώτα του δίνει ένα τρυφερό φιλί στο μέτωπο.

Ο ειδικοί έσπευσαν στην τοποθεσία που τους υπέδειξαν οι ντόπιοι και αφού διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν αλλιώς τους εγκλωβισμένους, ανέβασαν με τον κουβά μιας μπουλντόζας τον διασώστη Κώστα Χαϊδή στον δεύτερο όροφο όπου βρίσκονταν η γιαγιά με το παιδάκι.

Ο διασώστης έφερε με ασφάλεια τη γυναίκα και το μωρό στον κουβά και, κατεβαίνοντας προς το έδαφος, σκέπασε το μικρό με μια κουβέρτα και καθησύχασε τη γιαγιά που βρισκόταν σε σοκ. Όταν επιτέλους πάτησαν στη γη, ο άνδρας της ΕΜΑΚ, ανακουφισμένος κι αυτός που όλα πήγαν καλά, φίλησε το παιδί στο μέτωπο καιτο παρέδωσε στην αγκαλιά της γιαγιάς του.

Ήταν η πρώτη διάσωση στο Μπούρτζι και μια εικόνα που συγκίνησε το πανελλήνιο και θύμισε σε όλους πόσο σημαντική είναι η συμβολή των δυνάμεων διάσωσης, αλλά και των εθελοντών, στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

Πηγή: iefimerida, mama365