15/01/2021

Ερασιτέχνης αρχαιολόγος του Ηνωμένου Βασιλείου πιστεύει οτι ανίχνευσε το Ιερό Δισκοπότηρο σε μυστική κρύπτη σε ποταμό του Δυτικού Λονδίνου

Ερασιτέχνης αρχαιολόγος του Ηνωμένου Βασιλείου πιστεύει οτι ανίχνευσε το Ιερό Δισκοπότηρο σε μυστική κρύπτη σε ποταμό του Δυτικού Λονδίνου

Η εύρεση του Αγίου Δισκοπότηρου είναι το Άγιο Δισκοπότηρο των αρχαιολογικών ευρημάτων..

Ένας ερασιτέχνης αρχαιολόγος με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ισχυρίζεται ότι βρήκε το Άγιο Δισκοπότηρο των αρχαιολογικών ανακαλύψεων που κρύβονταν σε μια μυστική κρύπτη σε έναν ποταμό του Δυτικού Λονδίνου: Το Holy Grail, ανέφερε η εφημερίδα The Sun του Ηνωμένου Βασιλείου .

Credit: Jon Bond – The Sun

Το θρυλικό χριστιανικό λείψανο υποτίθεται ότι είναι το κύπελλο που χρησιμοποίησε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός κατά τη διάρκεια του τελευταίου δείπνου και υποτίθεται ότι χρησιμοποιήθηκε από τον Ιωσήφ της Αραμεθίας για να συλλέξει το αίμα του στη σταύρωση.

Απεικόνιση του πως μπορεί να είναι το Ιεροό Δισκοπότηρο

Οι κυνηγοί λειψάνων το ψάχνουν για πάνω από 2.000 χρόνια και έχει γίνει εύκολα το πιο διάσημο από όλα τα χριστιανικά λείψανα, καταλαμβάνοντας μια θέση στη λαϊκή κουλτούρα απαράμιλλη από οποιονδήποτε άλλο θρυλικό θησαυρό.

Βρήκε ακόμη και το δρόμο της στη σύγχρονη γλώσσα ως τρόπος αναφοράς σε ένα αντικείμενο ή έναν στόχο που είναι ευρέως περιζήτητος για τη σημασία του, σύμφωνα με το λεξικό Merriam-Webster.

Όμως, παρά τον τελευταίο δείπνο που έλαβε χώρα στην Ιερουσαλήμ,ο 40χρονος ερασιτέχνης αρχαιολόγος και  μακροχρόνιος ενθουσιώδης της γνώσης,  Barrie-Jon Bower, πιστεύει ότι στην πραγματικότητα το δισκοπότηρο βρίσκεται θαμμένο σε μια μυστική κρύπτη κάτω από ένα ποτάμι στο Δυτικό Λονδίνο προάστιο του Χόνσλοου, ανέφερε η εφημερίδα The Sun.

Ο λόγος για την υπόθεσή του έχει να κάνει με τους δεσμούς ανάμεσα στο grail και τον περίφημο Knights Templar, μια θρυλική ιπποτική τάξη που πολέμησε στις Σταυροφορίες και συχνά συνδέεται με πολλές θεωρίες μακροχρόνιων κρυμμένων θησαυρών και χριστιανικών λειψάνων.

Οι Ναΐτες Ιππότες ήταν σίγουρα μια πραγματική τάξη, και είχαν παρουσία σε όλο το Χριστιανισμό Ο Bower, ωστόσο, ισχυρίζεται ότι αυτό περιελάμβανε το Hounslow, όπου μερικοί από αυτούς εκπαιδεύτηκαν και έκρυψαν λείψανα που λεηλατήθηκαν από τις Σταυροφορίες σε μια μυστική κρύπτη.

jpost, thesun, protothema

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *