30/10/2020

Επιστήμονες χρησιμοποιούν τεχνολογία drone για να τραβήξουν εντυπωσιακά πλάνα αποικίας 64,000 πράσινων θαλάσσιων χελωνών.

Εικόνες που κόβουν την ανάσα κατέγραψε βίντεο από drone που απαθανάτισε την μεγαλύτερη στον κόσμο συγκέντρωση από πράσινες θαλάσσιες χελώνες – ένα είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση – ενώ βρίσκονταν «καθ’οδόν» για να γεννήσουν τα αυγά τους βόρεια του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.

Το νησί Ρέιν φιλοξενεί τη μεγαλύτερη αποικία του είδους στον κόσμο και, σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι υπάρχει τώρα περίπου 1,73 φορές ο αριθμός των χελωνών που είχαν μετρηθεί προηγουμένως, και ανέρχονται σε περίπου 64.000.

Οι πράσινες θαλάσσιες χελώνες είναι οι μόνες φυτοφάγες θαλάσσιες χελώνες στον πλανήτη και θεωρούνται απειλούμενα είδη, έχοντας να αντιμετωπίσουν τη λαθροθηρία, την υπερβολική συγκομιδή των αυγών τους και την απώλεια των παράκτιων τοποθεσιών ωοτοκίας, μεταξύ άλλων προκλήσεων για την επιβίωσή τους.

Οι θηλυκές έφτασαν στον τόπο ωοτοκίας, 620 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κερνς, από την Παπούα Νέα Γουινέα, την Ινδονησία, το Βανουάτου και τη Νέα Καληδονία, καθώς και από διάφορες παράκτιες περιοχές της ίδιας της Αυστραλίας. Πολλές από αυτές επιστρέφουν εκεί περίπου 35 χρόνια μετά τη γέννησή τους.

.

Τα ληφθέντα βίντεο δείχνουν περίπου 64.000 χελώνες πράσινης θάλασσας που φωλιάζουν στο rookery τους (επιστημονικός όρος για περιοχές φωλιάσματος ) στο νησί Raine, είτε περιμένουν να έρθουν στην ξηρά για να γεννήσουν αυγά, είτε ήδη το κάνουν στην ξηρά.

Η κυβέρνηση του Κουίνσλαντ δημοσίευσε ένα βίντεο με την παρουσίαση τεράστιων αριθμών χελωνών

Αυτό είναι ένα μέρος του προγράμματος αποκατάστασης του νησιού Raine που στοχεύει στην προστασία και αποκατάσταση του βιότοπου του νησιού

Τα πλάνα του Drone συγκεντρώνονται με την ελπίδα να προσδιοριστούν οι ακριβείς αριθμοί των χελωνών της πράσινης θάλασσας

Δείτε το βίντεο του θεαματικού φαινομένου όπως καταγράφηκε τον Δεκέμβριο του 2019

Το Ίδρυμα Great Barrier Reef μας παρείχε επίσης τα ακόλουθα βίντεο σχετικά με τον τρόπο μέτρησης των χελωνών

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νησί Raine, τους χώρους αναπαραγωγής χελωνών και τα θέματα που απειλούν την επιβίωσή τους, ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο

 

boredpanda